Atelier de Idei

Aer Pur alaturi de AstraZeneca, Glaxo SmithKline si Novartis au lansat BPOC 360 pe mobil!

Spread the love

Sunt sigur ca sunt multi dintre voi care nu stiu ce este BPOC-ul si sunt sigur ca sunt si mai multi care nu stiu ca in Romania sunt neoficial peste 1.000.000 de persoane bolnave de BPOC, dintre care doar 100.000 sunt in evidenta, iar dintre acestea doar o mica parte sunt supravegheate. Si totusi ce este BPOC-ul?

BronhoPneumopatiaObstructivaCronica este o boala a arborelui respirator, care afecteaza bronhiile, deterioreaza plamanii, blocheaza fluxul de aer si este cronica pentru ca dureaza foarte mult sau poate reveni foarte des, ceea ce inseamna ca niciodata un pacient nu e 100% vindecat, mai ales ca principala cauza a BPOC-ului este FUMATUL.

In acest context sumbru,  la hotelul Howard Johnson, sala Florida, a avut loc lansarea Programului BPOC 360° cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii.

BPOC 360° este primul program de creștere a aderentei la tratament în bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC). Proiectul este un parteneriat între Aer Pur și companiile farmaceutice AstraZeneca, Glaxo SmithKline și Novartis.

Programul se bucură de suportul și recomandarea organizatiei Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease și este primul proiect dintr-o serie de inițiative care urmează să se desfășoare în viitor.

Prin acest program, pacientului i se va aminti lunar, prin intermediul unui mesaj text trimis pe telefonul mobil, despre necesitatea reînnoirii prescriptiei medicamentoase recomandată de medic pentru bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC).

Odată la 3 luni, i se va aminti pacientului și despre necesitatea efectuării unui control a funcției pulmonare, printr-o spirometrie, prin prezentarea la medicul specialist.

Încercăm, în acest fel, să contribuim, printr-o metodă simplă, la eficientizarea managementului BPOC, știut fiind că, principala cauză de eșec terapeutic în această boală, este lipsa de aderență la tratamentul recomandat (Protocolul Naţional de Management al bronhopneumopatiei cronice obstructive – GLOBO, 2010)” a declarat Prof. Dr. Florin Mihălțan, vicepreședinte și membru fondator al Aer Pur Romania.

Ceea ce trebuie retinut este faptul ca acest serviciu va fi GRATUIT pentru peste 14.000 de pacienti bolnavi de BPOC.

Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) este o afecțiune nerecunoscută, subdiagnosticată și subtratată, la nivel mondial și în mod deosebit, în Romania, unde nivelul de cunoștințe al pacienților despre boală și beneficiile tratamentului corect administrat, este încă extrem de deficitar. Tratamentele actuale sunt eficiente și pot modifica, în sens pozitiv, viața pacienților diagnosticați cu BPOC. Ne-am propus să intervenim în mod direct și să facilităm această relație dintre medic și pacient și să facem un pas mic, dar important, în direcția apropierii, chiar dacă, la început va fi mai dificil. Se spune că fiecare drum începe cu primul pas. BPOC 360 este primul pas dintr-o călătorie care nu va fi ușoară, dar despre care credem că merită toate eforturile. De ce? Pentru că ne pasă.”, a încheiat Prof. Dr. Florin Mihălțan.

Prin urmare, daca vrei sa NU primesti astfel de mesaje in perioada care vine lasa-te de Fumat pentru ca Fumatul e absurd, nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.