Atelier de Idei, IT&C, Tineri

Adrian Podariu si povestea singurului magazin offline dedicat brandului BMW

Spread the love

Într-o piață în care zona de e-commerce se dezvoltă de la an la an, există în România un model de business ușor diferit. Chiar dacă are un site de unde preia comenzi și comercializează piese Exclusiv OEM pentru BMW si Mini, Adrian Podariu a vrut să facă mai mult de atât. Ca să ofere clienților un plus de încredere și confort, a configurat și primul magazin offline de piese auto exclusiv OEM pentru BMW și Mini. Nu este un magazin imens, dar e un loc cozy, unde ești așteptat cu un suc rece sau, în funcție de sezon cu cireșe de mai 🙂

Dar toată povestea în rândurile ce urmează.

➡ Salut Adrian. Prezintă puțin acest concept

Adrian: Salut Bogdan. Adrian Podariu este numele meu si detin impreuna cu asociatul meu singurul magazin offline dedicat exclusiv automobilelor BMW. Am implinit varsta de 33 de ani si o mare parte din viata mi-am petrecut-o pe unul dintre cele mai mari vase de croaziera din lume . Aici am avut posibilitatea de a calatori si de a trai experiente noi. Ideea e simplă. Shop offline de piese exclusiv OEM, in cazul nostru, inseamna un magazin de prezentare si desfacere care detine un stoc de piese generos si care nu se limiteaza doar la comenzi speciale .

➡ Cand si cum s-a conturat povestea unui magazin de piese auto eXclusiv OEM?

Adrian: In anii petrecuti prin nenumaratele tari straine am avut posibilitatea de a lua parte la diferite test drive-uri, sa vad o multime de show-uri auto, sa particip la conventii auto. Astfel am ajuns să impartasesc experiente frumoase cu posesori de BMW si nu numai. Asta a fost trigger-ul. Am ajuns in tara si am avut aceasta idee. Stiu ce inseamna, ca si conducator auto, sa ai nevoie de piese si sa investesti in piese After Market de proasta calitate. Am vrut sa vin cu un alt concept, sa fac diferenta prin calitatea serviciilor oferite si mindset. Pe scurt, magazinul eXclusiv OEM a aparut din dorinta de a aduce ceva nou si inovativ pe piata.  Pe scurt, Ideea ne-a „rasarit” in urma cu doi ani. Efectiv EXCLUSIV OEM a aparut in vara anului 2017 avand o ascesiune frumoasa si are in continuare o ascensiune frumoasa. De ce BMW? Pasiunea pentru automobile germane a nascut in mine o dorinta de a crea ceva exclusivist pentru un brand auto de renume. BMW este un brand exclusivist care m-a fascinat inca din copilarie. Pentru mine conceptul BMW este un brand fusion in zona auto. Este combinatia perfecta intre business si sportivitate. Daca doresti sa ai o masina business dar totodata sa aiba si o aliura sportiva, BMW cu siguranta indeplineste aceste criterii.

➡ De ce magazin exclusiv piese OEM? Nu exista si piese AfterMarket gandite pentru masinile BMW sau Mini?

Adrian: Raspunsul e simplu. Pentru ca atunci cand achizitionezi o piesa de calitate inferioara esti constient ca perioada de viata a produsului va fi mult mai scurta si implicit va trebui sa reinvestesti o alta suma pt aceeasi piesa.In primul rand , viata conducatorului auto cat si a pasagerilor este pusa in pericol in momentul in care achizitionezi o piesa de calitate indoielnica. In plus, diferentele de pret intre piesele AfterMarket si cele pe care le comercializam noi nu sunt foarte mari. Puteti sa accesati site-ul sau sa ne vizitati magazinul ca sa intelegeti.

➡ Explică puțin de unde această confuzie între piesele OEM și cele AfterMarket?

Adrian: Masina care este echipata cu piese aftermarket nu poate oferi acelasi randament ca si cea echipata cu piese OEM. Calitatea pieselor aftermarket este mult sub standardele impuse de producator. Multi dintre posesorii de automobile BMW si nu numai fac greseala de a confunda piesele de origine cu cele aftermarket. Asta nu inseamna ca nu vei gasi „discuri de frana” produse de acelasi producator X si pe aftermarket. Aici apare marea confuzia, piesele originale respecta un standard inalt de calitate impus de producator. Cum este in cazul nostru BMW.

➡ Daca tot am vorbit despre shop offline. Unde va pot gasi clientii?

Adrian: Clientii ne pot gasi pe site-ul nostru www.exclusivoem.ro, pe Facebooksi in locatia noastra de pe Bd. Dacia nr.118, sector 2, Bucuresti si la numerele de telefon 0721.282.092 si 0730.950.626 . Printre altele, in viitor ne dorim sa devenim cat mai cunoscuti in randul posesorilor de modele BMW si MINI prin seriozitate, profesionalism si bineinteles prin preturi acesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.