Fără categorie

Ada “La Pedale”: Pentru ca studentia inseamna mai mult decat job si Bamboo

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Alexandra Haralambie, alias Ada are 21 de ani si este studenta in anul III la Academia de Studii Economice – Facultatea de Marketing. Nascuta in zodia Racului, Ada vrea sa devina pe viitor masterand in comunicare ca sa arate ca nu merge inapoi ca simbolul zodiei ei, ci din contra, Ada este foarte ambitioasa, competitiva, empatica si creativa.

Am ales marketingul deoarece este un domeniu dinamic si inca neexplorat in totalitate care iti ofera multe posibilitati de specializare. In viitor mi-ar placea sa lucrez in sfera responsabilitatii sociale corporatiste deoarece consider ca este nevoie de o comunicare mult mai buna intre companii si societatea in care traim, pentru a putea trai intr-o lume mai civilizata si mai echilibrata“, ne comunica Ada.

In plus, Ada nu se rezuma doar la facultate ci este implicata intr-un proiect importtul ca ma pot numi unul dintre “veteranii” acestei actiuni de promovare a mersului pe bicicleta in Bucuresti, deoarece am fost acolo inca de la inceput. Prima data am auzit de proiectul La Pedale in vara anului trecut, ant la nivelul Capitalei. Dar sa lasam cuvintele sa curga de la sine…

Reporter: De unde dorinta de a colabora cu Centrul de Inchirieri biciclete din zona Kiseleff?

Ada: E o poveste lunga si frumoasa. Cert este fapcand pe grupul facultatii am primit un mesaj care invita studentii sa isi ia un job usor, de vara. Atunci am aplicat si am mai sfatuit cativa prieteni sa faca la fel, deoarece mi s-a parut o initiativa foarte interesanta, de pionerat in Romania. Echipa de acolo s-a dovedit foarte primitoare si entuziasta oferindu-ne toate informatiile de care aveam nevoie. Dintotdeauna eu am fost o fire mai ecologista asa ca nu mi-a luat mult pana sa ma implic in acest proiect promitator. La inceput a functionat centrul din Kiseleff si a avut mare succes, inregistrand si peste 300 de inchirieri intr-o zi. Cateva luni mai tarziu, a aparut si cel de-al doilea centru, cel din Herastrau. Centrele au functionat pana in luna noiembrie, timp in care au onorat peste 24.000 de comenzi de inchiriere. Experienta de anul trecut a fost una foarte placuta asa ca anul acesta cand cei de la Green Revolution mi-au propus sa continuam, am acceptat fara sa stau pe ganduri. Pentru mine, acest job a fost o modalitate de a interactiona cu diversi oameni, de a avea mai multa responsabilitate si mai ales de a-mi face multi prieteni.

Reporter: Stii cine a fost promotorul ideii inchirierii unei biciclete cu buletinul?

Ada: Ideea apartine in totalitate asociatiei ecologiste Green Revolution, care a dorit sa incurajeze bucurestenii sa mearga mai mult pe bicicleta, prin acest program. Acest concept de „bike-sharing” este unic in Romania si se pare ca a prins foarte bine la publicul bucurestean.  Deoarece bicicletele pot fi inchiriate gratuit este nevoie de o „garantie” precum buletinul, pasaportul sau permisul auto. Primaria Sectorului 1, a sprijinit financiar primul proiect La Pedale si cel mai recent proiect numit I love Velo, a fost finantat de Raiffeisen. Deja s-au dat drumul si la aceste biciclete t0t prin Herastrau.

Reporter: Cam cate cereri sunt pe zi in timpul saptamanii si in week-end?

Ada: Centrele sunt extrem de solicitate atat in timpul saptamanii cat si timpul week-end-ului. Totusi, se observa o cerere mai mare, in zilele libere – sambata si duminica. In medie, intr-o zi lucratoare se poate ajunge pana la 150 de contracte de inchiriere in timp ce intr-o zi libera se inregisteaza intre 250-300 de astfel de contracte.

VEZI AICI INTERVIUL COMPLET!

Bogdan Daradan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *