IT&C, Tineri

Acel moment Edificator cand sunetul m-a facut sa simt muzica unui film si sa traiesc filmul

Spread the love

➡ Preambul

Ca să înțelegeți ce înseamnă puterea sunetului, ce înseamnă sunet de calitate, cum se conturează forța muzicii atunci când folosești echipamente construite cu pasiune, vă las aici o mostră cu mine înregistrată într-un studio profesionist care folosește sisteme audio Edifier cu design futurist. Chiar dacă n-am deloc experiență în înregistrări audio, pentru prima oară vocea mea a avut o anumită eleganță

➡ The Beginning of Sound

De ce am început să vorbesc despre asta? Pentru că azi, în timp ce eram la biroul agenției H2RO , am rimit un mail în care eram informat că un brand de echipamente de sunet high-quality are o fundație numită EDIFIER Angel Sound Foundation și care ajută zeci de copii cu deficiențe de auz să descopere puterea sunetului într-un mediu natural. Fundația a primit la lansare, din partea EDIFIER, o donație de 2 milioane de dolari.

Intrigat de această veste, pentru că trăim vremuri când puține companii mai fac CSR la acest nivel, am început să fac research despre ei și activitatea lor. Așa am aflat de vârful lor de gamă, acel flagship pe care mulți și-l doresc în locuințe – Edifier R2730DB.

 

Ce face sistemul ăsta? Întrebarea corectă este ce Nu face pentru că vorbim de un sistem audio monstru 2.0, cu multiple căi de conectivitate – la laptop, tabletă, smartphone cu Android sau iOS, ce vrei tu.

Sursă: mediatenor.com

Pe lângă conectivitatea 4.0, Bluetooth pentru playback, sistemul este echipat cu multiple intrări: optic, coaxial, RCA si AUX. Asta înseamnă că poți să bagi în el aproape orice tip de cablu, mai puțin cablul de la vecinu 🙂

Altfel spus, potențiometru te bagă în extaz și fibrilații chiar dacă nu e pornit, pasionații din zona audio vor înțelege asta cel mai bine. Mai mult decât atât, încercați să vă imaginați 136 Watt pe o piesă de 140 BPM, sau măcar 120 BPM, ceva în genul ăsta.

De ce am vorbit tocmai de BASS? Pentru că reflex-ul e montat pe partea frontală iar secțiunea e atât de fin calibrată încât simți și cea mai fină palpitație din spatele unei piese, cel mai sensibil distors. Prin eliminarea turbulențelor de aer, bass-ul nu mai are acele ,,gâjâituri” așa cum poate auzeam când eram în scara blocului și veneau unii cu boxe făcute în balcon și lipite cu lipici.

Era evident ca un sistem audio perfect să folosească o carcasă de lemn pentru că lemnul are cea mai bună rezonanță acustică. Nu întâmplător și majoritatea instrumentelor muzicale cu corzi folosesc lemnul pentru a crea rezonanță sonoră.

Un semnal de bass dedicat este disponibil pe spatele boxelor pentru a ușura conexiunea cu un subwoofer extern.
Carcasa din lemn menține sistemul de boxe bine ancorat pentru volumele mari, reducând, în același timp, rezonanța acustică.

➡ Memories with sound

Povestea asta cu Edifier mi-a adus aminte de un moment când sunetul și muzica mi-au schimbat percepția față de un film. Acum ceva timp, Grand Cinema & More făcea o investiție de peste 200.000 de euro pentru a monta un sistem de 54 de boxe într-o sală de cinema.

Vorbesc practic de câte un rând de boxe pe pereții laterali și două rânduri pe plafon și un procesor de sunet Dolby Atmos. Abordarea revoluționară a acestei tehnologii este că sunetele nu mai sunt redate pe un anumit număr de canale ci le percepi sub forma unor obiecte audio poziționate independent într-un spațiu tridimensional.

Pe scurt, in timpul proiecției ,,Insurgent” , îmi aduc aminte de o scenă în care personajele vorbeau în prim plan și în spatele meu se auzeau bombe și gloanțe. Eram înconjurat la 360 de grade de sunet, iar când auzeam soundtrack-uri de pe coloana sonoră mi se făcea pielea de găină, atât de reală era senzația, atât de vie era emoția sunetului.

Când ai parte de un sistem excelent de sonorizare, practic, toata logica sau ilogica unui film mediocru se transformă într-o experiență bucolică pentru că auzi cu cele mai adânci celule din tine fiecare scenă, fiecare clipă de acțiune, totul se colorează atât de intens doar pentru că sunetul nu doar se aude,  acum el se simte, se trăiește, te cuprinde și se topește de tine.

Dacă vrei și tu să redescoperi puterea unui sunet intens, alege produsele de calitate de pe magazinultau.ro. Eu recunosc că sunt pur și simplu vrăjit de ceea ce am descoperit… Și dacă tot am vorbit de sunet, e timpul să-l dau mai tare!

Disclaimer: Acest text este creativ și original 100%. Orice asemănare cu realitatea nu e deloc întâmplătoare. Daca aveți reacții adverse după lecturarea acestor rânduri, poftă de scris, chef să îți faci blog, dorința de competiție, accesați pagina SuperBlog pentru detalii și terapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *