image001
Atelier de Idei

Accesorii utile pentru orice creator de conținut

Spread the love

Inidiferent dacă ai un blog, un vlog sau o imagine care trebuie promovată pe social media, crearea de conținut este una dintre prioritățile tale. Deși pare o muncă ușoară din afară, găsirea cuvintelor perfecte, editarea imaginilor sau a videourilor necesită multe eforturi care trebuie să fie susținute cu tehnica adecvată.

Extrem de multe persoane, indiferent de vârstă, gen sau pasiuni aleg să posteze pe diversele canale online conținut de cea mai bună calitate. Din acest motiv, concurența devine foarte puternică, iar dacă vrei să te menții în preferințele publicului este nevoie să muncești de două ori mai mult și de două ori mai bine.

Iată care sunt principalele accesorii pe care te poți baza pentru crearea de conținut de top:

1.   Echipament audio

Sunetul din materialele pe care le creezi trebuie să fie la o calitate la fel de înaltă ca și imaginea. Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci sunt într-un microfon, o pereche de boxe sau una de căști airpods Apple. În acest fel, vei putea să captezi doar sunetul care te interesează, evitând zgomotele de fond. În plus, ai posibilitatea să alegi un microfon cu mai multe moduri direcționale, astfel încât efectele audio să îi surprindă plăcut pe fanii tăi. Microfonul și căștile sau boxele reprezintă o investiție foarte importantă, în special pentru creatorii de podcasturi, care trebuie să atragă noi ascultători atât prin calitatea informațiilor dar și a modului în care acestea sunt prezentate.

2.   Smartphone cu o cameră de ultimă generație

Puțin probabil să investești de la început în echipament video profesionist, așa că recomandarea noastră este să utilizezi un smartphone de top. Acesta vine la pachet cu camere duble sau triple, astfel încât nu vei mai simți lipsa avantajelor oferite de un DSLR. În schimb, vei putea profita de alte beneficii, cum este, de exemplu, modul cinematografic disponibil pe iPhone 13. Această tehnologie permite focalizarea în rack, prin schimbarea subiectelor aflate în prim plan și în fundal.

3.   Lumini

În special dacă vei crea conținut în interior, ai nevoie de lumini care să ofere condițiile necesare pentru o imagine perfectă. Dacă vei filma tutoriale de make up sau alte subiecte în care tu vei fi în prim plan, poți alege o lampă rotundă, care luminează uniform fața. Având un trepied solid, aceasta îți permite să ai mâinile libere pentru a efectua operațiunile pe care dorești să le prezinți publicului. Indiferent de varianta de lumini pe care o alegi, nu uita să verifici dacă există opțiunea de reglare a temperaturii.

4.   Fundal verde pentru foto și video

Pentru ca urmăritorii tăi să beneficieze de un conținut variat din partea ta, îți recomandăm să achiziționezi un fundal verde pentru foto și video. În acest fel, chiar dacă tu vei fi tot timpul în prim plan, vei putea adapta fundalul în funcție de subiectele abordate, astfel încât totul să devină mai interactiv.

5.   Stabilizator de imagine

Una dintre calitățile de top ale unui video este imaginea stabilă. Deoarece vei filma cu telefonul, de multe ori în mișcare, alege să îl montezi într-un stabilizator de imagine care va face ca totul să fie la un nivel profesionist. Probabil că cel mai popular produs din domeniu este Gimbal care permite diferite moduri de filmare și poate fi echilibrat foarte ușor, cu un singur buton. Dacă alegi alt model, verifică ușurința de utilizare, posibilitatea de pliere și greutatea confortabilă pentru utilizarea cu o singură mână.

Ține cont de recomandările de mai sus, astfel încât conținutul pe care îl creezi să fie de cea mai bună calitate. În acest fel, numărul fanilor tăi va crește destul de rapid și în cel mai scurt timp vei putea să începi să câștigi bani din această activitate plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.