Actualitate

ABCDart by Royal Art Muzzyk, pentru ca arta avea nevoie de un refresh

Spread the love

Royal Art Muzzyk (R.A.M.) este o asociație fondată de către muzicieni profesioniști, cu scopul de a descoperi și dezvolta talente. Se axează pe studiul cântului vocal (canto clasic) și pe studiul pianului, ambele materii presupunând, pe lângă partea practică, cea de teorie muzicală. Royal Art Muzzyk are deja o tradiție de 11 ani. În 2008 a fost prezentat primul spectacol bazat pe conceptul de hybrid opera, concept ce stă la baza întregii activități spectaculare a asociației. Pe scurt și în termeni familiari, hybrid opera este încercarea de a aduce acest gen muzical, considerat de multe ori elitist, mai aproape de publicul larg, este încercarea de a găsi corespondențe pentru personajele și poveștile din opere clasice în realitatea imediată. Acest proces nu înseamnă însă nicidecum trivializarea tehnicilor de punere în scenă a unui spectacol sau scăderea calității interpretării vocale.

Ce propun?

Propun spectacole, recitaluri, prezentări ale instrumentelor muzicale, ale genurilor vocale și instrumentale specifice diferitelor perioade, precum și introducerea în speciile genului dramatic, urmate de sesiuni de lucru cu toți cei prezenți. Nu întâmplător folosesc cuvântul „toți”.

Sunt vizate toate categoriile de vârstă. Astfel, părinții, bunicii vor fi invitați să se alăture copiilor lor în activități precum: încălzirea vocală (vocalize), intonarea înălțimilor notelor dintr-o partitură dublați mereu de un pianist profesionist, recunoașterea notelor pe partitură, exerciții de respirație și de mișcare scenică, exerciții de antrenare și adecvare a posturii în funcție de rolul pe care îl ai de îndeplinit pe scenă, rostirea unor scurte replici care realizează legătura între piesele muzicale, în vederea alcătuirii unei scenete.

Unde?

Într-un spațiu modern și prietenos cu toate categoriile de vârstă așa cum este The Pub din Piața Universității. Un spațiu generos, neutru care oferă posibilitatea mai multor genuri muzicale sau spaectaculare să poată avea loc. Muzica clasică sau colindele, în perioada sărbătorilor de iarnă, sunt genuri mai puțin obișnuite în, așa-cum-s-ar traduce, baruri. Cu siguranță, The Pub nu este un bar în sensul trivial, ci este, un loc de divertisment de bună calitate și de cultură.

Când?

În fiecare sâmbătă dimineața între 11 la 13. În prima parte are loc momentul artistic marca Royal Art Muzzyk, în cea de-a doua atelierul de lucru în care sunt invitați constant să participe toți cei prezenți. Implicarea sau alegerea de a fi doar spectator aparține fiecărui participant în parte.

Cum?

Pe scena din The Pub, unde artiștii care fac parte din R.A.M. vor așeza decoruri, vor avea costume, vor beneficia de lumini de spectacol. Atelierele se vor desfășura folosind aceeași scenă și avanscenă, sub coordonarea profesioniștilor din domeniul muzical și al artelor spectacolului.

De ce?

Pentru că ne dorim ca micii spectatori să descopere muzica clasică și primele secrete ale artelor spectacolului alături de membri familiei, care sunt invitați spre aceeași descoperire a unor talente ascunse sau hobby-uri lăsate deoparte. Pentru că ne dorim ca părinții, bunicii, mătușile, unchii, prietenii de familie să nu mai stea deoparte, așteptându-i în fața ușii și pe juniorii lor, ci să petreacă timp în familie, venind la un spectacol adecvat ca durată pentru toate categoriile de vârstă. Se bucură apoi împreună de înțelegerea momentului artistic și de însușirea, în timp, a unor abilități asemănătoare cu cele ale interpreților ce le vor fi ghizi în procesul de descoperire și învățare.

Ce rezultate obținem?

După 19 ateliere de lucru, vom obține un spectacol în care interpreți nu mai suntem noi, membri Royal Art Muzzyk, ci chiar spectatorii noștri.

Sesiune pilot

Se va desfășura în 14 și 21 decembrie având la bază spectacol de colinde „Îngerii lui Crăciun”, urmat de atelierul de lucru. Altfel spus, ABCDart by Royal Art Muzzyk este timp de calitate și cu folos petrecut în familie, în fiecare sâmbătă dimineața, la The Pub. Si nu uitati – Arta este spațiul în care îți lași sufletul să zboare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *