Divertisment, Economic, Muzica, Tineri

A STAR IS BORN – Un film care se traieste, care se asculta, un film pe care il simti cu fiecare acord de chitara

Spread the love

Vrei sa asculti toate piesele din film? Incep sa scriu despre filmul asta cu gandul la muzica pentru ca filmul asta este despre muzica. Despre viata traita pentru muzica, despre iubirea care prinde culoare datorita muzicii, despre tensiuni, presiuni, despre oameni, despre muzica, despre cariera, despre relatii, despre muzica.

A star is Born si o poveste

#AstarIsBorn cu #BradleyCooper și #LadyGaga e mai mult decât o poveste despre muzica, despre succes, despre chimia dintre oameni. Las aici câteva paragrafe prea deep că sa le înțelegi din prima: „Toată muzica înseamnă 12 note și o octava. 12 note care se repeta la infinit.”;  „Toți avem talent. In barul asta sunt oameni plini de talent. Contează să știi ce să faci cu el și ce vrei sa transmiti. Contează să ai ceva cu adevărat de spus”. ;  „Trebuie sa privești, sa sapi adânc în străfundul sufletului tau, pentru că altfel ramai fara picioare și nu mai știi cine ești”;

Câteva completări personale ca #teaser . Chimia dintre Bradley și Lady Gaga e ireala. Transcende dincolo de ecran. Par doi îndrăgostiți ca-n adolescenta. Simti fiecare scena in care ei interactioneaza. Le traiesti si tu alaturi de ei. Desi stii ca te uiti la un film gandit dupa un scenariu, montat, prelucrat cand ii urmaresti, ii asculti cum vorbesc, pare totul natural, genuin. În viața asta se întâmplă câteodată ca anumite experiențe sa fie la fel de ireversibile ca viața însăși. Sa fie atât de copleșitoare emoțional încât, la finalul lor să ieși amputat emoțional.

Filmul asta nu e show in sine. E emoție pura. Scene de acțiune le numeri pe degete. Un pumn, palma, cam atât cu scenele de bătaie. Scenele de sex sunt subtile și inserate fara prea mult focus pe ele. Dar se pune accent pe fiecare pixel, fiecare acord, fiecare cadru pe scenele in care se canta. Iar piesele pe care le canta Lady Gaga n-au nicio legătură cu Poker Face sau Alehandro. Sunt din alta gama, alta era, alt univers. Daca ai facut muzica în viața asta, daca mergi la karaoke, daca îți place să cânți, daca îți place muzica, merita acest film fiecare frame, fiecare secundă.

Nu abuzul de droguri și alcool te transforma ci faptul că tu ai nevoie de ele că sa umpli un gol care e din alt aluat. Faptul ca nu mai gasesti sens sau ca simti ca existenta ta nu mai are sens pentru cel de langa tine…

Mulțumesc Vertical Entertainment , mulțumesc Grand Entertainment

Cum a vazut Claudia filmul si ce a postat pe instagram despre el

Filmul nu e deloc simplu daca esti atent la interactiunea dintre personaje. Nu e nimic simplu cand urmaresti drama din spatele unor conexiuni. Legatura puternica a personajului jucat de Bradley Cooper cu trecutul, cu tatal sau, cu fratele sau. A simtit intotdeauna nevoie sa se ataseze.  Din secventa cea mai tensionanta, in care conflictul angajeaza pe ecran dramele interioare ale personajului, te pune sa te gandesti de doua ori la viata ta, la vibe-ul tau.  Emblema personajului jucat de Bradley Cooper il reprezinta acel detaliu semnificativ ce sta la baza sufletului sau – pasiunea. Fiind iubitor de frumos, un scouter, un giver, el a vazut in Allie ceva mai presus decat ceea ce putea duce el la nivel emotional.

A vazut o enigma greu de descifrat, sau mai bine zis – greu de inteles. Sistemul ei de valori, totul face parte dintr-un subiect aparte. Allie ajunge in punctul de a avea un temperament impulsiv de necontrolat , agresiv chiar, iar Jack se pierde cu firea. Si apoi rolurile se dedubleaza si fiecare ajunge in extram celuilalt. Intreg scenariu filmului are la bază alternanta timpului real/obiectiv cu cel de durată interioară/subiectiv. Asta face ca trairile interioare ale lui Jack sa fie mai puternice si semnificative.  A star is born este un film dramatic mai mult decat un scenariu cu soundtrack-uri ireprosabile, un film in care protagonistul isi mascheaza subtil dramele interioare. Tipologiile estetice vizeaza personajele puternic individualizate in care dimensiunea psihologica avanseaza intr un punct la nivel social. Este unul dintre cele mai puternice drame ale acestui an.

CONCURS – EXPIRA PE 20.10.2018, ora 23:59

Urca aici un video in care sa canti, sa fredonezi un fragment din piesa Shallow, sau oricare piesa din film. Te poti filma cu mobilul, poti urca un link din Facebook, din Instagram, Youtube, nu conteaza. Cand urci postarea, in comment foloseste hastag-urile #verticalentertainment si #astarisborn.  Premiu. O invitatie dubla la film. Concursul este valabil pana pe 20 octombrie, ora 23:59. Castigatorul/oarea va fi desemnat/a prin random.org si va fi anuntat/a pe 21 octombrie 11:59 a.m. SUCCES!

A Star Is Born Romania este un film distribuit de Vertical Entertainment din 19 octombrie în cinema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *