Fără categorie

8 NUME din cinematografie care te vor face sa nu ratezi filmul ASTA

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]
Our Score

Poveste a unei prietenii autentice şi devotamentul unui simpatic patruped faţă de stăpânul său vor stârni un amalgam de emoţii în filmul de familie „Câinele, adevăratul meu prieten”, distribuit de Freeman Entertainment în premieră pe marile ecrane din 27 ianuarie.

afis_CaineleF

Pentru regizorul Lasse Hallström decizia de a ecraniza romanul omonim al lui W. Bruce Cameron a părut mai mult decât firească, ţinând cont de faptul că acesta a devenit cel de-al treilea proiect asemănător pe care îl prezintă după „Viaţa mea de câine” şi „Hachiko: Povestea unui câine”.

Am vrut ca proiectul să aibă un ton original, cu un aer de lejeritate, care să fie bine ancorat în emoţii reale – atât ale câinilor, cât şi ale oamenilor. A fost o provocare distractivă.”, a apreciat deschis regizorul.

➡ DIN CULISE

Hallström s-a îndreptat către Dennis Quaid pentru rolul stăpânului adult, cu care a colaborat în urmă cu mai bine de 20 de ani. Încântat de propunere, actorul mărturiseşte: „Ador povestea şi chiar i se potriveşte perfect lui Lasse. El e un povestitor excelent şi ştie cum să se folosească de limbaj, imagini şi sunete pentru a reda sentimente.”

Câinele, adevăratul meu prieten” prezintă destinul unui devotat patruped care îşi descoperă menirea prin prisma stăpânilor săi, pe care îi învaţă să râdă şi să iubească.

Redată din perspectiva celui mai simpatic căţel prin vocea lui Josh Gad, povestea de familie îi mai reuneşte în distribuţie alături de Dennis Quaid, pe actorii Britt Robertson, KJ Apa, John Ortiz, Juliet Rylance, Luke Kirby, Peggy Lipton şi Pooch Hall.

O aventură plină de umor, trăiri intense şi cele mai îndrăgite animale, „Câinele, adevăratul meu prieten” este distribuit de Freeman Entertainment din 27 ianuarie, în premieră pe marile ecrane din România.

8N96_D001_16870jpg 1

➡ THE MAGIC 8

(1) LASSE HALLSTRÖM (Regizor) este cunoscut de publicul larg datorită realizării unor pelicule tulburătoare, dar lipsite de sentimentalism, precum „Viața mea de câine”, „Necazurile lui Gilbert Grape” și „Legea Pământului”.

Fiul unui regizor amator, Hallström s-a născut în Stockholm, la data de 2 iunie 1946. Și-a început cariera încă din liceu când, ajutat de un grup de prieteni, a făcut un scurtmetraj despre câțiva colegi care formaseră o trupă.

În 1975, Hallström și-a făcut debutul cu drama romantică „A Guy and a Gal”. Doi ani mai târziu, el s-a concentrat asupra unuia dintre cele mai faimoase „exporturi” suedeze în „ABBA, filmul”. Ulterior, el a realizat o serie de comedii romantice, dar abia în 1985, datorită peliculei „Viața mea de câine”, a reușit să ajungă cunoscut la nivel internațional. Film de artă devenit popular imediat după lansare, „Viața mea de câine” spune povestea emoționantă a maturizării unui băiețel trimis să locuiască cu rudele atunci când mama sa, bolnavă în fază terminală, nu mai poate avea grijă de el. Premiul a obținut o serie de distincții internaționale, inclusiv un Glob de Aur la categoria „Cel mai bun film străin” și un premiu din partea Cercului Criticilor de Film din New York. De asemenea, filmul i-a adus lui Hallström nominalizări la premiile Oscar la categoriile „Cel mai bun regizor” și „Cel mai bun scenariu adaptat”.

După succesul avut cu „Viața mea de câine”, regizorul a continuat să facă filme în Suedia. În 1991, el s-a mutat în SUA unde și-a făcut debutul cu „ Încă o dată”. Comedia romantică în care au apărut Holly Hunter și Richard Dreyfuss s-a bucurat de o primire favorabilă. Doi ani mai târziu, reputația internațională a regizorului s-a consolidat odată cu lansarea peliculei „Necazurile lui Gilbert Grape”. Filmul se concentrează asupra problemelor personajului principal (jucat de Johnny Depp), un tânăr care tânjește după o schimbare, pentru a evada astfel din existența sa banală de zi cu zi. Pelicula a făcut senzație mai ales datorită interpretărilor foarte bune, Depp și Leonardo DiCaprio (pe atunci un necunoscut) ieșind cel mai mult în evidență. DiCaprio a primit chiar și nominalizări la premiile Oscar și la Globurile de Aur pentru modul în care i-a dat viață fratelui mai mic suferind de boli mintale al lui Gilbert.

După „Necazurile lui Gilbert Grape”, Hallström a regizat „Subiect de conversație” (1995) și „Legea Pământului”, o adaptare după romanul lui John Irving. Scenariul peliculei a fost scris de Irving, din distribuție făcând parte Tobey Maguire, Charlize Theron și Michael Caine. Hallström a fost nominalizat la premiile Oscar la categoria „Cel mai bun regizor” pentru contribuția adusă acestui film.

Anul următor, Hallström a dat din nou lovitura cu un film de artă, de data aceasta cu drama cu accente comice „Ciocolată cu dragoste.” Povestea femeii care deschide un magazin de ciocolată într-un mic orășel a cărui comunitate este șocată văzând că aceasta ține magazinul deschis și duminica a obținut o serie de nominalizări, inclusiv patru la Globurile de Aur și cinci la premiile Oscar. În 2001, Hallström a demonstrat că nu are de gând să-și încetinească ritmul, lansând „Știri de acasă”, care a primit laude din partea criticilor și a publicului amator de filme de artă. Ulterior, el a regizat filmele „Un alt început” (2005), „Casanova” (2005) și „Dragul meu John” (2010). „Dragul meu John”, adaptat după romanul lui Nicholas Sparks, i-a avut în distribuție pe Channing Tatum și Amanda Seyfried și a reușit să debuteze la box office într-o manieră impresionantă, detronând „Avatar” după șapte săptămâni pe locul 1.

Următorul său film, „La pescuit în deșert”, în care au jucat Ewan McGregor și Emily Blunt, a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto și a fost lansat de CBS Films. Tot în 2011, Hallström a regizat thrillerul „Sub hipnoză”, propunerea suedezilor la premiile Oscar din 2012. În 2013, el a regizat „Refugiu pentru viață”, bazat pe romanul cu același nume scris de Sparks; pelicula spune povestea unei tinere femei cu un trecut misterios, care își creează o legătură cu un văduv și e forțată astfel să confrunte secretele întunecate ce continuă să o bântuie. Filmul a avut încasări de 97 de milioane de dolari în întreaga lume, devenind una dintre producțiile cu cele mai mari încasări având la bază un roman scris de Sparks. Ulterior, Hallström a regizat „Război în bucătărie”, marca Walt Disney Pictures, care a primit laude din partea criticilor și o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul lui Helen Mirren, al cărei personaj deține un restaurant distins cu stele Michelin.

(2) W. BRUCE CAMERON (Autor/Scenarist) este laureat al premiului Benchley pentru umor și a fost numit în 2011 „Editorialistul anului” de către Asociația Națională a Editorialiștilor. El a scris scenarii pentru proiecte de televiziune (Opt reguli simple este un serial bazat pe romanul său) și a fost coscenarist al filmului „Muffin Top: A Love Story”, lansat în noiembrie 2014. De asemenea, el este producătorul și coscenaristul filmului „Cook-Off!”, aflat în etapa de postproducție.

Romanul său „A Dog’s Purpose” a petrecut 52 de săptămâni pe primul loc în topul bestsellerurilor întocmit de The New York Times. Sequel-ul, „A Dog’s Journey”, a fost publicat în luna mai 2012, devenind de la lansare un bestseller pe lista The New York Times.

Cameron a fost invitat la o serie de emisiuni, printre care „Good Morning America”, „Fox & Friends”, „The Today Show”, „Oprah”, „Anderson Cooper” și „CBS This Morning”.

Anul acesta, scriitorul va publica trei romane: „A Dog’s Way Home” în luna mai, „A Dad’s Purpose” (carte umoristică) în luna iunie, iar „Molly’s Story” (carte pentru copii) în luna septembrie.

(3) CATHRYN MICHON (Scenaristă) este scenaristă, actriță și regizoare, dar și autoarea seriei bestseller „Grrl Genius”. Fostă membră a grupului de improvizație The Second City, Michon a scris scenarii pentru numeroase serii TV premiate la galele Primetime Emmy. Ea este coscenaristă și coregizoare a producției Lionsgate „Cook-Off!”, în care și joacă alături de Wendi McLendon-Covey, Melissa McCarthy și Gary Anthony Williams. Michon a mai fost regizoare și coscenaristă a premiatei pelicule independente „Muffin Top: A Love Story”, în care a și jucat alături de David Arquette.

(4) AUDREY WELLS (Scenaristă) este o scenaristă și regizoare originară din San Francisco, California. Ea a scris scenariul pentru filmul „Sub soarele Toscanei”, pe care l-a și regizat, din distribuție făcând parte Diane Lane. De asemenea, Wells a scris și regizat „Guinevere”, în care au apărut Sarah Polley și Stephen Rea; pentru acest film, ea a primit premiul Waldo Salt Screenwriting la Festivalul de Film de la Sundance și Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Deauville. Wells a scris și scenariile pentru „Cine pe cine iubește” și „Puștiul”. Palmaresul acesteia include și titluri de filme precum „George, trăsnitul junglei”, „Plan de joc” și adaptarea americană a peliculei japoneze „Dansăm?”. În prezent, Wells lucrează la o adaptare a romanului „The Hate U Give” pentru regizorul George Tillman Jr. și Fox 2000 și scrie un scenariu original pentru un film animat, pentru Oriental Dreamworks. De asemenea, Wells este lector la Școala de Teatru, Film și Televiziune din cadrul Universității California din Los Angeles.

(5) MAYA FORBES (Scenaristă) și-a început cariera scriind scenarii pentru emisiunea „The Larry Sanders Show”. De atunci, ea a scris scenarii pentru numeroase alte producții TV și filme artistice. Printre proiectele de televiziune la care a contribuit se numără și antologia „American Crime Story” (sezonul întâi fiind numit „The People vs. O.J. Simpson), iar printre filmele artistice la care a contribuit se numără și „Monștri contra extratereștri” și „Jurnalul unui puști”. Toate aceste scenarii le-a scris împreună cu soțul ei, Wally Wolodarsky.

Forbes a fost inclusă de Variety în topul „10 regizori de urmărit” datorită debutului său regizoral – „Sentimente care vindecă” – în care joacă Mark Ruffalo și Zoe Saldana. Cel mai recent proiect al său, „The Polka King”, scris și regizat alături de Wolodarsky, va fi lansat anul acesta la Festivalul de Film de la Sundance. Din distribuția filmului face parte și Jack Black.

Forbes și Wolodarsky locuiesc în Santa Monica, California, alături de cei trei copii ai lor.

(6) WALLY WOLODARSKY (Scenarist) și-a început cariera de scenarist scriind materiale pentru „The Tracey Ullman Show”. El a primit și un premiu Primetime Emmy pentru munca sa. Wolodarsky a fost unul din scenariștii originali ai seriei „Familia Simpson” pe durata primelor patru sezoane (pe care le-a și produs), contribuțiile sale aducându-i un al doilea premiu Primetime Emmy. El a regizat trei filme și a scris scenarii pentru alte câteva, alături de soția sa, Maya Forbes. „The Polka King” este primul film artistic la care au lucrat împreună în calitate de scenariști-regizori.

(7) GAVIN POLONE (Producător) și-a început cariera ca asistent în cadrul companiei International Creative Management (ICM) în 1985 și a fost provomovat la postul de agent la scurt timp după aceea. În 1989, el a plecat de la ICM și s-a alăturat companiei Bauer-Benedek, o importantă agenție de publicitate. Bauer-Benedek a devenit ulterior United Talent Agency, Polone devenind partener la vârsta de 29 de ani. În perioada în care a lucrat la UTA, Polone a fost directorul departamentului de televiziune, până în 1996 când a renunțat la cariera de agent și a pus bazele propriei companii de producție și management al talentelor alături de Juddy Hofflund. Sub egida Hofflund/Polone, el a lucrat ca producător executiv al seriilor „Larry David, inamicul public nr. 1” (HBO) și „Fetele Gilmore” (CW).

În vara anului 2001, Polone a pus bazele companiei de producție Pariah. Pariah a produs de atunci numeroase seriale TV, inclusiv „Apocalipsa” (NBC), „Spune-mi că mă iubești” (HBO), „Băieții mei” (TBS), „The Bachelorette Party” (Oxygen), „Jane By Design” (ABC Family) și „Twisted” (ABC Family).

În calitate de producător, el a contribuit la realizarea unor filme precum „When Trumpets Fade” pentru HBO; „Frumusețe mortală” pentru New Line; „Ecouri din tenebre” pentru Artisan; „Curse fără frâne”, „Fereastra secretă” și „Bun venit în Zombieland”, toate pentru Columbia Pictures; „Conan O’Brien Can’t Stop” și „Seeing Other People”, ambele fiind pelicule independente; „Micul Manhattan” și „Fosta mea Super-Gagică” pentru New Regency și 20th Century Fox; „Monstrul preistoric” pentru Walt Disney Pictures și „Orașul fantomelor” pentru DreamWorks. Recent, Polone a produs filmul independent „Nerdland”, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Tribeca anul trecut și s-a lansat în cinematografele din SUA în luna aprilie.

De asemenea, el a scris numeroase articole pentru publicații precum The Hollywood Reporter, GQ sau New York Magazine.

(8) ALAN BLOMQUIST (Producător executiv/ Director al echipei de filmare) lucrează în industria de divertisment de mai bine de 35 de ani.

Câinele, adevăratul meu prieten” i-a readus laolaltă pe Blomquist și pe regizorul Lasse Hallström, cu care producătorul mai colaborase în trecut pentru filmele „Ciocolată cu dragoste”, „Legea Pământului” și „Necazurile lui Gilbert Grape”.

De asemenea, el a fost producător executiv al peliculelor „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash”, „Identități furate”, „Schimb de vieți”, „O iubire fără sfârșit”, „Arma dreptății”, „O prințesă adevărată”, „Fete frumoase”, „Oameni și șoareci” și „Când mă îndrăgostesc”.

După o carieră de succes ca producător executiv, pe durata căreia a contribuit la realizarea a peste 25 de filme artistice pentru studiouri precum Warner Bros., Paramount și Miramax, Blomquist a produs în 2002 filmele de succes „Blue Collar Comedy Tour” și spin-off-urile adiacente.

Turneul de comedie Blue Collar”, „Blue Collar Comedy Tour Rides Again” și „Blue Collar Comedy Tour: One For the Road” au avut împreună vânzări de peste 10 milioane de DVD-uri. Franciza a dus la apariția a șapte filme separate, inclusiv „Larry, cablistu’”, „Operațiunea Delta Farce” și „Martor protejat”.

Înainte de a deveni producător, Blomquist a lucrat pe diferite posturi, tot în departamentul de producție, atât pentru filme artistice, cât și pentru proiecte de televiziune. El a fost regizorul secund al peliculei „Vulturul de fier” și a fost directorul de producție al filmelor „La Bamba” și „Unchiul Buck”.

Blomquist locuiește în Los Angeles alături de fiica sa de 14 ani, Annika. Pe lângă Annika, producătorul mai are doi copii: gemenii Sam și Will, în vârstă de 30 de ani.

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *