Rezumat:
- 1 Iată 7 motive pentru care să incluzi Tunisia pe lista vacanței tale viitoare:
- 1.1 Se află la “o aruncătură de băț” de Europa – Tunisia se regăsește în zona Africii de Nord, învecinându-se cu Algeria și Libia, dar și cu Marea Mediterană, fiind situată la numai 140 km de Sicilia. Extrem de accesibilă pe calea aerului, Tunisia se poate lăuda cu cele șase aeroporturi, dintre care cel mai important este Tunis-Carthage International Airport (TUN), în apropiere de Tunis. Este de reținut faptul că 97 dintre statele lumii pot călători fără viză timp de 90 de zile în Tunisia, iar printre acestea se numără SUA, Canada, statele Uniunii Europene (exceptând Cipru), Australia, Noua Zeelandă, Argentina, Brazilia, China și Rusia. Așadar distanța nu reprezintă un impediment.
- 1.2 Tunisia are 1148 km de plaje cu nisip auriu – Cum principala atracție a concediului într-o zonă cu mare este întinderea de nisip fin, strălucitor în bătaia razelor de soare, Tunisia nu face excepție de la peisajul spectaculos desfășurat în fața valurilor mediteraneene. Îți recomandăm să nu ratezi peninsula Cap Bon și plajele sale sălbatice, zona orașului Djerba cu faimoasele plaje Sidi Mahrez și Seguia, dar și zonele cele mai întinse de nisip, la nord de orașul Sousse (cu o plajă de 35 km) sau în apropiere de Nabeul (aproximativ 50 km de întindere de nisip). Plajele din jurul Tunisului sunt foarte potrivite pentru sporturile de apă, putând fi accesibile din portul Sidi Bou Said.
- 1.3 Primești o lecție de istorie la tot pasul – Tunisia nu este o destinație apreciată doar pentru litoralul său spectaculos, ci și o ocazie de a descoperi un fragment din istoria lumii. Răscruce a civilizațiilor, Tunisia a fost descoperită de către comercianții fenicieni, care s-au stabilit în cele din urmă aici. Colonia s-a dezvoltat în centrul unui imperiu care domina Marea Mediterană. Deși nu a mai rămas prea mult din Cartagina în zilele noastre, iubitorii de istorie se vor bucura încă de ruinele sale, inclusiv băi romane, o catedrală și un amfiteatru. Ulterior, orașul a fost distrus de către romani, iar Tunisia a rămas parte a Imperiului până la cucerirea sa de către vandali.
- 1.4 Poți descoperi o serie de obiective culturale aflate în patrimoniul UNESCO – Pe lângă amfiteatrul El Jem, Tunisia îți poartă pașii printre numeroase fragmente de istorie precum situl arheologic din Cartagina, Medina din Tunis, parcul național Ichkeul, orașul punic Kerkuan și necropola sa, Medina din Sousse, Medina din Kairouan ori situl arheologic din Dougga. Dacă ajungi să vizitezi Tunisia este musai să vizitezi și aceste obiective turistice esențiale pentru cunoașterea și înțelegerea istoriei locului.
- 1.5 Pășești pe platourile de filmare ale unor filme importante precum Star Wars – O dată cu explorarea istoriei berbere a locului, civilizația originară a nordului Africii până la venirea cuceritorilor, vei descoperi cetăți impunătoare.care au servit drept cadru de film pentru epopeea Star Wars. Matmata este una dintre cele mai populare destinații din sudul Tunisiei, ca locație de film a primului episod din seria Star Wars. Hotelul Sidi Driss a fost transformat în casa lui Luke Skywalker și astăzi îi întâmpină pe vizitatori, precum și pe oaspeții ce rămân peste noapte în camerele sale, cu o curte decorată cu roboții din film, în timp ce o cameră asemănătoare unei peșteri este decorată cu fotografii ale lui George Lucas, Mark Hamill și Harrison Ford din timpul filmărilor.
- 1.6 Descoperă experiența celui mai întins deșert – Sahara te poartă prin zece țări, inclusiv prin zona de sud a Tunisiei. Impresionant și deci unul dintre punctele de atracție ale locului, deșertul Sahara poate fi admirat vizitând Djerba. De aici aveți două opțiuni – porniți spre vest, către lacurile saline sau către admirarea oazelor. Oricum, nu treceți pe lângă micul oraș Matmata și structurile sale subterane din vremea berberilor, cu arhitectura spectaculoasă săpată în stâncă.
- 1.7 Savurează preparate unice și delectează-te cu cele mai bune fructe de mare – Tunisienii iubesc să mănânce, dar nu la fel de mult cum le place să-și hrănească oaspeții. Dacă ai norocul să fii invitat la cină în Tunisia, vei fi onorat de o varietate de delicii încântătoare, prezentate în farfurii ceramice frumos pictate în modele geometrice colorate sau tradiționale, verzi și galbene. La capitolul culinar, Tunisia îmbină numeroase culturi, predominante fiind cele turcești, franceze și mediteraneene.Specialitatea locală este peștele la grătar pe care îl numesc „poisson complet”, dar te vei delecta și cu carne de oaie (o alternativă savuroasă la carnea de porc, ce nu este prezentă în meniuri date fiind originile musulmane ale zonei) și faimosul couscous.
- 1.8 Partajează asta:
- 1.9 Related
Cu o coastă mediteraneană spectaculos de întinsă, parfumată cu iasomie și briza mării, Tunisia este, în primul rând, acea destinație pe care ai visat-o pentru vacanța perfectă la soare și nisip. Însă dincolo de plajele fabuloase, aceasta reprezintă locul în care culturile distincte și extremele peisajului adaugă acea doză de palpitant pentru un concediu complet. De la coastele împădurite, la întinderea sahariană a deșertului în sudul regiunii, Tunisia va deveni preferata oricui pe lista destinațiilor de vacanță.
Iată 7 motive pentru care să incluzi Tunisia pe lista vacanței tale viitoare:
Se află la “o aruncătură de băț” de Europa – Tunisia se regăsește în zona Africii de Nord, învecinându-se cu Algeria și Libia, dar și cu Marea Mediterană, fiind situată la numai 140 km de Sicilia. Extrem de accesibilă pe calea aerului, Tunisia se poate lăuda cu cele șase aeroporturi, dintre care cel mai important este Tunis-Carthage International Airport (TUN), în apropiere de Tunis. Este de reținut faptul că 97 dintre statele lumii pot călători fără viză timp de 90 de zile în Tunisia, iar printre acestea se numără SUA, Canada, statele Uniunii Europene (exceptând Cipru), Australia, Noua Zeelandă, Argentina, Brazilia, China și Rusia. Așadar distanța nu reprezintă un impediment.
Tunisia are 1148 km de plaje cu nisip auriu – Cum principala atracție a concediului într-o zonă cu mare este întinderea de nisip fin, strălucitor în bătaia razelor de soare, Tunisia nu face excepție de la peisajul spectaculos desfășurat în fața valurilor mediteraneene. Îți recomandăm să nu ratezi peninsula Cap Bon și plajele sale sălbatice, zona orașului Djerba cu faimoasele plaje Sidi Mahrez și Seguia, dar și zonele cele mai întinse de nisip, la nord de orașul Sousse (cu o plajă de 35 km) sau în apropiere de Nabeul (aproximativ 50 km de întindere de nisip). Plajele din jurul Tunisului sunt foarte potrivite pentru sporturile de apă, putând fi accesibile din portul Sidi Bou Said.
Este bine de știut că sezonul de înot se desfășoară din mai până în octombrie, apa mării crescând la 28 ° C. Dacă nu preferați vremea caldă, încercați să evitați lunile iulie și august. Cea mai bună perioadă pentru o vacanță pe litoral este septembrie- octombrie, când vremea este plăcută și marea caldă. Dacă vă îndreptați spre Tunisia pentru vizitarea obiectivelor turistice, atunci aprilie și mai sunt ideale.
Primești o lecție de istorie la tot pasul – Tunisia nu este o destinație apreciată doar pentru litoralul său spectaculos, ci și o ocazie de a descoperi un fragment din istoria lumii. Răscruce a civilizațiilor, Tunisia a fost descoperită de către comercianții fenicieni, care s-au stabilit în cele din urmă aici. Colonia s-a dezvoltat în centrul unui imperiu care domina Marea Mediterană. Deși nu a mai rămas prea mult din Cartagina în zilele noastre, iubitorii de istorie se vor bucura încă de ruinele sale, inclusiv băi romane, o catedrală și un amfiteatru. Ulterior, orașul a fost distrus de către romani, iar Tunisia a rămas parte a Imperiului până la cucerirea sa de către vandali.
Destinația găzduiește și astăzi cele mai impresionante ruine romane din afara Italiei. Pornește într-o vizită către zona de nord-est a țării pentru a observa rămășițele istoriei romane în orașele Dougga, Bulla Regea și Chemtou. Nu rata amfiteatrul El Jem, monument UNESCO, construit în jurul anului 238 d.Hr. Ceea ce îl face impresionant este capacitatea estimată de 35.000 de spectatori, fiind al treilea cel mai mare amfiteatru din lume.
Recucerirea Tunisiei de către Imperiul Bizantin este urmată de includerea sa în lumea islamică, devenind astfel un centru important al culturii islamice în Africa de Nord. Ulterior încorporării sale în Imperiul Otoman, Tunisia a devenit protectorat francez, de care s-a eliberat o dată cu independența sa din 1956.
Astăzi, în orice oraș important al țării vei descoperi un cartier medieval sau istoric, care odinioară era înconjurată de zidurile orașului. Descoperă-le povestea făcând o plimbare în labirintul de străzi înguste pentru o experiență autentică.
Poți descoperi o serie de obiective culturale aflate în patrimoniul UNESCO – Pe lângă amfiteatrul El Jem, Tunisia îți poartă pașii printre numeroase fragmente de istorie precum situl arheologic din Cartagina, Medina din Tunis, parcul național Ichkeul, orașul punic Kerkuan și necropola sa, Medina din Sousse, Medina din Kairouan ori situl arheologic din Dougga. Dacă ajungi să vizitezi Tunisia este musai să vizitezi și aceste obiective turistice esențiale pentru cunoașterea și înțelegerea istoriei locului.
Pășești pe platourile de filmare ale unor filme importante precum Star Wars – O dată cu explorarea istoriei berbere a locului, civilizația originară a nordului Africii până la venirea cuceritorilor, vei descoperi cetăți impunătoare.care au servit drept cadru de film pentru epopeea Star Wars. Matmata este una dintre cele mai populare destinații din sudul Tunisiei, ca locație de film a primului episod din seria Star Wars. Hotelul Sidi Driss a fost transformat în casa lui Luke Skywalker și astăzi îi întâmpină pe vizitatori, precum și pe oaspeții ce rămân peste noapte în camerele sale, cu o curte decorată cu roboții din film, în timp ce o cameră asemănătoare unei peșteri este decorată cu fotografii ale lui George Lucas, Mark Hamill și Harrison Ford din timpul filmărilor.
Descoperă experiența celui mai întins deșert – Sahara te poartă prin zece țări, inclusiv prin zona de sud a Tunisiei. Impresionant și deci unul dintre punctele de atracție ale locului, deșertul Sahara poate fi admirat vizitând Djerba. De aici aveți două opțiuni – porniți spre vest, către lacurile saline sau către admirarea oazelor. Oricum, nu treceți pe lângă micul oraș Matmata și structurile sale subterane din vremea berberilor, cu arhitectura spectaculoasă săpată în stâncă.
Savurează preparate unice și delectează-te cu cele mai bune fructe de mare – Tunisienii iubesc să mănânce, dar nu la fel de mult cum le place să-și hrănească oaspeții. Dacă ai norocul să fii invitat la cină în Tunisia, vei fi onorat de o varietate de delicii încântătoare, prezentate în farfurii ceramice frumos pictate în modele geometrice colorate sau tradiționale, verzi și galbene. La capitolul culinar, Tunisia îmbină numeroase culturi, predominante fiind cele turcești, franceze și mediteraneene.Specialitatea locală este peștele la grătar pe care îl numesc „poisson complet”, dar te vei delecta și cu carne de oaie (o alternativă savuroasă la carnea de porc, ce nu este prezentă în meniuri date fiind originile musulmane ale zonei) și faimosul couscous.
Atenție! Mâncarea tunisiană poate fi condimentată! Multe feluri de mâncare sunt îmbogățite cu un amestec gustos de ardei iute, usturoi, semințe de chimen și sare, formate într-o pastă groasă (harissa), care este adesea servită drept aperitiv.
Pentru a gusta din specificul locului trebuie să încerci preparate precum:
- Shakshuka – această tocăniță preparată cu roșii, ceapă, usturoi și ardei grași, împreună cu o varietate de ingrediente opționale cum ar fi cartofi, dovlecei. Ouăle sunt adesea adăugate în timpul procesului de gătit, astfel încât acestea să se poată prepara încet în supa lichidă.
- Brik a l’oeuf – o foaie subțire de patiserie numită malsouka este umplută cu un gălbenuș de ou, pliată într-o formă triunghiulară și prăjită. Coriandrul și pătrunjelul sunt ingrediente comune adăugate la umplutură, uneori și brânză sau puțin cartof ori ton.
- Slata mechouia – în mod literal, însemnând „salată la grătar”, este alcătuită din roșii și ardei grași copți și apoi tăiați fin și amestecați cu ceapă, usturoi, coriandru măcinat și semințe de chimen, suc de lămâie și o mulțime de ulei de măsline. Harissa este, de asemenea, un ingredient dominant, așa că ai grijă – această salată este picantă!
- Makroudh – Printre numeroasele dulciuri tunisiene bogate în calorii, acesta este unul dintre cele mai populare. Acest desert prăjit este preparat din făină de grâu și ulei de măsline și umplut cu pastă de curmale înainte de a fi scăldat în sirop de zahăr.
De la plaje paradisiace la deșert, de la locuri istorice la obiective culturale reprezentative, de la dulce la picant, Tunisia reprezintă amalgamul perfect pentru o vacanță Christian Tour reușită. Te poți bronza în voie, în timp ce te scalzi în valurile Mediteranei, poți vizita situri arheologice impresionante, delectându-te cu măreția deșertului Sahara și poți savura preparate specifice locului pentru a gusta din autenticitatea locului.