Social

7 comportamente si atitudini care s-au transformat in mituri

Spread the love

Sunt la birou. E destul de multă agitație în sediul agenției H2RO. Se apropie ora de plecare când primesc pe laptop un mail de la Gerovital. Am aflat că vor să lanseze o gamă de produse targetată pe publicul tânăr numită Gerovital Stop Acnee.  Recunosc că eu n-am avut probleme legate de acnee, dar am avut verișori și colegi de clasă care aveau perioade când arătau destul de dubios. Dar să revenim la subiect.

Ideea e că în mail mi se cerea ajutorul pentru o campanie SEO în care să vorbesc despre ingrediente de ultimă generație, să scriu materiale despre cum să ai o piele sănătoasă cu ajutorul produselor din gama Gerovital și să descriu câteva situații care au arătat că există eficacitate demonstrată în rândul tinerilor atunci când optează pentru produsele realizate de compania Farmec România.

Sincer, eu știu că brandul Farmec este o marcă de încredere. Surorile mele au avut în adolescență probleme cu punctele negre și știu că au folosit benzile de curățare. Prin urmare știu ce înseamnă să ai în portofoliu produse eficiente care să te ajute să ai o piele frumoasă.

N-am stat mult pe gânduri și am început să fac research și așa am găsit o groază de mituri despre care nu toți adolescenții au habar și care, în goana lor de a arăta cât mai bine într-un selfie aleg tot felul de soluții elucubrante.

Le-am strâns într-un material video pe care urmează să-l explic în rândurile următoare… Precizez că toate fotografiile care apar în clip sunt capturi foto de pe site-ul giphy.com.

➡ O viață sexuală activă te scapă de acnee

Sursa: giphy.com

Studiile au arătat că mulți adolescenți încearcă să-și justifice precocitatea în ceea ce privește începerea vieții sexuale sub pretextul fobiei față de acnee. Potrivit site-ului www.wakehealth.edu, cercetătorii de la Wake Forest University au arătat că alte cauze pot agrava acneea sau pot determina ca tenul adolescenților să fie predispus la acnee. Dar în niciun caz o viață sexuală activă, indiferent că vorbim de băieți sau fete nu te scapă de acnee.

➡ CIOCOLATA provoacă acnee

Sursa: giphy.com

Același studiu spune că tinerii care au semne incipiente de acnee nu mai mânâncă ciocolată. Din păcate, NU conținutul de cacao este problema ci conținutul de zahăr, lapte și alte substanțe. Altfel spus, dacă renunți la ciocolată dar în continuare alegi să mănânci alte dulciuri pe bază de lactate și cu conținut ridicat de zahăr, nu vei scăpa de acnee. În aceeași măsură, dacă savurezi o ciocolată neagră cu conținut mai mare de cacao de 75-80%, atunci nu vei avea probleme.

➡ Doar adolescenții pot suferi de acnee

Sursa: giphy.com

Total greșit. Același studiu spune că există șanse ca peste 50% dintre femeile cu vârsta între 20-29 de ani să sufere de acnee, și peste 35% dintre femeile cu vârsta între 30 și 39 de ani pot avea un ten care să fie predispus la acnee.

➡ Machiajul colorat te scapă de acnee

Sursa: giphy.com

La fel de neadevărat. Dacă folosești produse neadecvate și în exces, tenul poate suferi. Se recomandă produse testate dermatologic precum produsele Gerovital Stop Acnee care se găsesc și în farmacii sau produse de machiaj pe bază de minerale și care au un conținut bogat în siliciu și oxid de zinc.

➡ TOATE cremele solare provoacă acnee

Sursa: giphy.com

Și aici avem aceeași problemă ca și în cazul produselor de make-up. Sunt creme care conțin oxid de zinc și dioxid de titan care blochează razele UV nocive și chiar ajută tenul în lupta cu acneea. E important să cerem sfatul unui medic dermatolog sau unui farmacist. Produsele Gerovital Stop Acnee conțin ingrediente de ultimă generație și ajută cel mai bine tenul.

➡ Pasta de dinți te scapă de acnee

Sursa: giphy.com

Și acest mit este eronat. Chiar dacă anumite paste de dinți, datorită conținutului ridicat de fluor ajută coșurile și a altor excrescențe de pe față să se usuce, pasta de dinți doar ameliorează un anumit efect dar nu tratează cauza cu adevărat. În plus există riscul ca pe termen lung fața să se irite irecuperabil. Se recomandă folosirea unor produse menite să te scape de acnee precum produsele din gama Gerovital.

➡ Genetica e vinovată de acnee, NU contează ce mânănci

Sursa: giphy.com

Din nefericire, lucrurile nu stau chiar așa. 90% dintre tineri sunt predispuși să sufere de acnee și asta nu are neapărat legătura doar cu genetica. Într-adevăr, anumite persoane sunt mai predispuse din punct de vedere genetic față de altele, dar este eronat să credem că alimentația nu influențează dinamica unei probleme dermatologice.

Mai mult decât atât s-a stabilit faptul că tinerii care consumă frecvent hrană de la fast-food și alte produse bogate în grăsimi nesănătoase și evită fructele și legumele sunt mai predispuși la un ten cu probleme de acnee față de cei care consumă regulate fructe, legume și carne pe bază de pește.

➡ CONCLUZII

Pe scurt, tinerii trebuie să lase miturile deoparte și dacă vor ajutor specializat să apeleze la produse recomandate de specialiști. Povestim!

 

Disclaimer: Acest text este creativ și original 100%. Orice asemănare cu realitatea nu e deloc întâmplătoare. Daca aveți reacții adverse după lecturarea acestor rânduri, poftă de scris, chef să îți faci blog, dorința de competiție, accesați pagina SuperBlog pentru detalii și terapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *