Fără categorie

7 instrumente de management al calității

Spread the love

Ce inseamna calitate? Cum definim conceptul? Hai sa incepem altfel. Când am decis să abordez acest subiect, mi-am bazat instinctul pe evaluarea cunoştinţelor proprii, pe experienţa dobândită în domeniul respectiv şi pe mijloacele de care dispun, şi în conformitate cu aceşti factori mi-am conturat capacităţile.

17523439_1484933728186420_1439251364249648999_n

În asemenea condiţii de piaţă, singura şansă de supravieţuire, este brandingul, ideea de a ieşi din standarde, de a ne evidenţia din mulţime. O strategie bună ar fi să oferim un produs, un serviciu de o calitate excelentă, acest lucru fiind însă realizabil doar dacă ştim cu exactitate ce şi-ar dori clientul, dacă reuşim să facem faţă exigenţelor clientului.

Si totusi, ce e calitatea? Cum detasem conceptul de calitate de extravaganta, de lux?

➡ 7 instrumente de management al calității

Diagrama Cauză – Efect

Dezvoltată de către Kaoru Ishikawa, în anul 1968, pionier al managementului calității la Kawasaki, apoi la Mazda (folosită în dezvoltarea modelului Miata). Se aplică atunci când se dorește îmbunătățirea unui proces, a unui produs, sau unui serviciu.

Efectul se cunoaște. Cu ajutorul diagramei, se caută posibilele probleme, apoi se trece la validarea acestora. Identificarea posibilelor cauze, nu este ușoară, iar capcana este să ne oprim atunci când aflăm prima cauză (stratul de deasupra).

Mai multe informatii despre subiect gasiti pe site-ul Accedio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.