Atelier de Idei

6 din 10 romani nu vor sa recunoasca ca au datorii la banci!

Spread the love

Jumătate dintre români sunt de părere că un buget familial greșit pregătit sau lipsa acestuia, poate duce la probleme financiare si asta dintr-un motiv foarte simplu – Nu stiu sa-si calculeze veniturile in raportul cu cheltuielile, n-au un calculator eficient pentru a gestiona astfel de situatii. Mai exact, recent, în urma unui studiu realizat pe aproape 5.000 de respondenti, se pare ca acestia au răspuns la intrebarea adresata onine prin intermediul unor platforme specializate “Cum reacționați în situații financiare dificile?” cu…Nu reactionez.

provident-logo-small

Cercetarea arată că peste 60% dintre respondenți s-au confruntat cu probleme financiare în viața de adult și numai 33% dintre ei sunt mulțumiți de situația financiară curentă. O bună planificare este cel mai adesea soluția simplă, la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru gestionarea finanțelor familiei și pentru a ține datoriile sub control.

Deși se simt afectați în mare măsură (87%) de existența datoriilor, cei mai mulți dintre respondenți pun problemele pe seama situației economice generale: 45%, sau a ghinionului (șomaj, boală, eveniment neprevăzut):19%. Doar 36% dintre români își asumă problemele și sunt de părere că propriile decizii și comportamentul lor sunt cauza problemelor ivite.

10361266_10205179310695335_300042439432290010_nRezultatele studiului ne arată că 87% dintre respondenți au o părere bună despre propria persoană, iar 6 din 10 românii sunt de părere că forțele proprii sunt importante și foarte importante în rezolvarea problemelor financiare. Numai aproximativ 5% dintre respondenți consideră că încrederea în sine este mai puțin importantă și caută sprijin din alte surse.

Respondenții au un sentiment de rușine în a recunoaște că au datorii, în primul rând față de propria persoană într-un procent de 42%, iar 24% dintre respondeţi simt ruşine față de familie.

Pentru a evita astfel de situatii, provident a venit cu un program flexibil prin care ofera clientilor rate mai mici si ii ajuta sa isi disciplineze bugetul prin alocarea unor sume saptamanale.

Nesiguranța zilei de mâine îi poate face pe 60 % dintre respondenți să-și piardă încrederea în forțele proprii, iar 50% consideră că astfel de situaţii sunt greu de controlat. Lipsa de încredere din partea familiei și a apropiaților îi face să-și piardă încrederea în forțele proprii.

Astfel, implicarea familiei în rezolvarea problemelor financiare contează mult și foarte mult pentru 90% dintre respondenți. Cercetarea a scos în evidenţă faptul că cercul de încredere este unul restrâns, respondenții având încredere în propriile forțe și în membrii familiei apropiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.