Actualitate

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre tehnologia laser și GPS

Spread the love

Tehnologia atinge noi culmi în fiecare zi pe plan mondial, deci cu greu ne mai pot surprinde anumite etape de evoluție ale acesteia.

Una dintre cele mai folositoare pentru evoluția noastră ca oameni este însă tehnologia medicală, care devine tot mai avansată cu fiecare an ce trece și este gândită special pentru a ușura munca medicilor și pentru a reduce erorile umane cât mai aproape de zero.

Deși chirurgia estetică nu prezintă la fel de multe riscuri precum chirurgia clasică anatomică, tehnologia permite în cazul acesteia nu doar reducerea unor riscuri sau complicații, ci chiar rezultate spectaculoase, mult mai rapide și mai eficiente.

Este cazul operației de liposucție, a cărei variantă îmbunătățită este prezentată de dr. Radu Panțuru, medic estetician din București, ca fiind liposucția laser GPS.

➡ Ce este operația de liposucție?

Înainte de a intra în detalii privind varianta evoluată a operației de liposucție, trebuie să vedem mai întâi ce presupune cea clasică.

Pe scurt, liposucția are la bază un procedeu de emulsifiere și eliminare a grăsimii din zonele în care aceasta tinde să se depună, neputând fi eliminată prea ușor prin metodele clasice precum sportul sau dieta alimentară.

Desigur, nu există o singură metodă pentru operația de liposucție, fiind vorba de mai multe procedee pe care medicul estetician le poate alege în funcție de caz. Câteva metode sunt:

  • Liposucția tumescentă, bazată e un amestec de apă sterilă, anestezic și epinefrină pentru eliminarea grăsimii
  • Liposucția cu laser, care topește grăsimea ce este ulterior eliminată prin lipoaspirație
  • Liposucția cu ultrasunete, care dislocă și emulsifiază grăsimea, care este apoi evacuată
  • Liposucția cu vibrații, care distruge grăsimea și o pregătește pentru a fi aspirată

Acestea sunt doar cele mai populare categorii de operații de liposucție, existând multe variante pentru fiecare dintre aceste metode. Una dintre ele este liposucția cu laser și GPS, varianta evoluată a operației de liposucție cu laser.

➡ Ce trebuie să știi despre operația de liposucție cu laser și GPS?

Această metodă evoluată de lipoaspirație a fost creată din două mari motive: siguranță și acuratețe.

Procedura clasică a operației de liposucție cu laser presupune introducerea unei canule subțiri sub piele, care emite un fascicul de laser, ideal pentru topirea grăsimii. Aceasta este ulterior evacuată, iar liposucția este un succes.

Cu toate acestea, avantajele liposucției cu laser și GPS se observă chiar și față de metoda avansată a lipolizei laser. Iată 5 dintre aceste beneficii:

  1. Datorită sistemului GPS, precizia de topire a grăsimii din zone dorite este mult avansată
  2. Zonele mai sensibile, precum genunchii sau brațele, sunt mult mai ușor de operat cu această metodă, față de operația clasică de liposucție
  3. Datorită căldurii create, liposucția cu laser și GPS stimulează producția de colagen, necesară tonusului pielii și refacerii zonei operate
  4. Intensitatea laserului poate fi mult mai ușor ajustată, pentru a proteja zonele mai sensibile asupra cărora se intervine, prevenind potențialele arsuri
  5. Întreaga operație poate fi monitorizată prin sistemul GPS direct pe un monitor, pentru ca medicul estetician să poată controla în permanență întreaga intervenție

Iată 5 motive generale pentru care operația de liposucție cu laser și GPS este o opțiune ideală pentru cei care vor să scape eficient de grăsimea în exces. Mai multe detalii privind fiecare situație în parte pot fi oferite de medicul estetician, precum dr. Radu Panțuru, care se ocupă în mod direct cu această procedură.

Toate detaliile acestei intervenții chirurgicale le puteți găsi pe site-ul drpanturu.ro, în pagina dedicată operației de liposucție cu laser și GPS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *