Idei cu emotii

5 lucruri interesante despre padparadscha, o piatră prețioasă ca-n basme!

Spread the love

Deși padparadscha este o piatră prețioasă descoperită de mai bine de 2000 de ani, popularitatea ei a început să crească în ultimele decenii. Se numără printre cele mai cunoscute nestemate, iar culoarea ei unică atrage mereu atenția. Partenerii noștri de la Bijuterii TV au remarcat popularitatea în creștere a safirelor padparadscha și cu ajutorul lor am reușit să găsim cele mai interesante 5 lucruri despre aceste pietre prețioase. Iată care sunt acestea!

Padparadscha este cel mai rar tip de safir

Chiar dacă numele sugerează o piatră exotică nemaiîntâlnită, padparadscha este de fapt o varietate a binecunoscutului safir. Pentru că există un număr foarte mic de safire padparadscha veritabile, raritatea acestei pietre prețioase face ca prețul ei să fie pe măsură.

Padparadscha înseamnă ”culoarea lotusului”

Dacă ai admirat vreodată un safir padparadscha, ai observat combinația unică de roz și portocaliu. Această nuanță deosebită este similară cu cea a unei flori de lotus, în special dacă este privită în timpul unui apus, atunci când razele soarelui o luminează.

Această asemănare cu floarea de lotus a fost făcută încă de la începuturi, motiv pentru care piatra prețioasă a căpătat numele pe care îl cunoaștem astăzi. Se pare că, în singaleză, ”padma radschen” înseamnă ”înflorirea lotusului”.

Safirele padparadscha sunt extrase doar din câteva locuri din lume

Inițial, această piatră prețioasă putea fi extrasă doar de pe teritoriul țării Sri Lanka din zilele noastre. De aici proveneau singurele safire padparadscha, până când s-au descoperit câteva noi rezerve și în Madagascar, Vietnam sau Tanzania.

Totuși, există unii experți care în continuare susțin că singurele safire padparadscha veritabile provin din Sri Lanka, dată fiind nuanța diferită față de pietrele prețioase extrase din alte locuri ale lumii.

Padparadscha este a doua cea mai rezistentă piatră prețioasă

Cu o duritate de 9 pe scara Mohs, doar diamantul este mai rezistent decât un safir padparadscha. Acest lucru îl face perfect pentru o bijuterie care este purtată în mod frecvent și este expusă uzurii! Mai mult decât atât, aceste bijuterii pot transmite ideea de eternitate și ar putea fi alegerea perfectă, atunci când vrei să faci un cadou special unei femei dragi din viața ta.

Padparadscha este printre pietrele prețioase preferate ale familiei regale

Unul dintre momentele în care safirele padparadscha au fost în lumina reflectoarelor a fost logodna prințesei Eugenie de York, în 2018. Atunci, soțul său a cerut-o în căsătorie oferindu-i un inel deosebit cu padparadscha. Acesta a asemănat personalitatea partenerei sale cu proprietatea pietrei prețioase de a-și schimba nuanța, când este privită din unghiuri diferite. Cât de romantic!

Safirele padparadscha devin din ce în ce mai populare, iar având în vedere numărul mic de astfel de pietre prețioase, să te orientezi către o bijuterie cu padparadscha ar putea fi o alegere înțeleaptă pentru viitor.

De aceea, în oferta magazinului online Bijuterii TV au apărut multe accesorii cu padparadscha, pe care trebuie să le vezi! Comandă cât mai repede, pentru că stocul este limitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *