5 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când alegi ambalajul potrivit
Atelier de Idei

5 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când alegi ambalajul potrivit

Spread the love

Nu este întotdeauna ușor să alegi un ambalaj potrivit pentru o protecție optimă a obiectelor pe care dorești să le expediezi sau să le transporți dintr-un loc în altul. Pentru a evita deteriorarea produselor sau chiar pierderea lor, este important să ții cont de sfaturile utile în acest sens, iar mai jos vei regăsi cinci dintre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi ambalajul potrivit.

Alege un ambalaj adecvat obiectelor pe care trebuie să le ambalezi!

Este important ca ambalajul pe care îl alegi să fie cu adevărat potrivit pentru articolele pe care urmează să le împachetezi. Sunt, într-adevăr, multe variante în care îți poți ambala produsele, dar este foarte important să ții cont de necesitățile pe care le are produsul legat de protecție.

Astfel, atunci când alegi ambalajul și accesoriile necesare pentru ambalare, nu uita să ții cont de mărimea pe care o are conținutul, de forma și greutatea acestuia, de gradul de fragilitate sau de rezistență, respectiv variațiile la temperatură, șocurile și impactul pe care le pot suferi produsele.

În funcție de aceste necesități, de aici poți alege soluția ideală de ambalare: plicuri simple, din carton, sau plic cu bule, folii cu bule, cutie din carton cu carton simplu, dublu, ondulat, folie stretch și multe alte produse și accesorii utile pentru împachetat.

Protejează conținutul!

Este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi produsele și accesoriile potrivite pentru împachetat și ambalat. În funcție de fragilitatea și de forma pe care o au produsele, este important să le oferi acestora protecția adecvată.

Pentru aceasta, poți alege folie cu bule, hârtie kraft, carton ondulat, diverse învelitori de carton, colțuri de protecție, distanțiere ș.a. De exemplu, folia cu bule este extrem de rezistentă și economică, oferind o protecție adecvată aproape oricărui tip de produs, oricare ar fi dimensiunea sau forma pe care o are acesta.

Ai grijă cum ambalezi!

Nu numai alegerea ambalajului este importantă, ci și modul în care ambalezi produsele. Odată ce te-ai asigurat că obiectele sunt suficient de bine protejate cu ajutorul foliei cu bule sau al altor accesorii folosite în acest sens, pune-le în interiorul cutiei și umple spațiile goale cu materiale de umplutură. Dacă în cutie pui mai multe obiecte, asigură-te că fiecare dintre acestea este bine protejat individual, astfel încât să eviți eventualele riscuri de deteriorare.

Închide bine!

Un alt pas esențial în ambalarea eficientă este acela al închiderii. Modul în care alegi să închizi pachetul este cel care va asigura sau nu rezistența pachetului. Folosește bandă de ambalare puternică și de calitate și folosește metoda H atunci când sigilezi. Este de preferat să adaugi mai multe straturi de bandă adezivă pentru a înconjura cutia pe toate părțile. Dacă este cazul, folosește bandă de ambalare cu inscripția „fragil” pentru a-ți asigura foarte bine produsele.

Etichetează corect!

Și nu uita, în ultimul rând, de etapa etichetării. Pentru ca ambalarea să fie conformă și sigură, aceasta trebuie să se termine cu etichetarea adecvată. În acest sens, nu uita să scrii adresa completă a destinatarului, informațiile scrise pe pachet să fie clare și lizibile, să nu poată fi șterse și să fie poziționate corect pe cutia de carton a ambalajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *