Two,Happy,Female,Best,Friends,Looking,At,The,Quality,Of
Social

5 aspecte care influențează calitatea unui produs vestimentar

Spread the love

Calitatea unui articol vestimentar este de multe ori un factor esențial în procesul de achiziție, alături de stil, culoare sau textură. Ce face, însă, ca un articol de îmbrăcăminte să fie considerat calitativ? Dacă vrei ca hainele pe care le cumperi să își păstreze cât mai bine caracteristicile inițiale și să rămână în garderoba ta pentru o perioadă îndelungată, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Iată care sunt cei mai importanți factori care influențează calitatea hainelor.

  1. Materialele

Țesăturile folosite la realizarea unui articol de îmbrăcăminte au un rol esențial în calitatea produsului final. Materiile prime influențează durabilitatea hainelor, dar și textura acestora și capacitatea de ventilație. Spre exemplu, materialele naturale, precum bumbacul sau inul, îi permit pielii să respire, însă cele sintetice, precum nailonul sau poliesterul nu asigură o ventilare a pielii foarte bună.

Alegerea materialului potrivit trebuie să se facă ținând cont și de modul de utilizare a articolului vestimentar. Dacă pentru lenjeria intimă sau produsele ce vin în contact direct cu pielea, materialele naturale sunt mai potrivite, cele sintetice pot fi ideale pentru fabricarea hainelor impermeabile sau a celor foarte elastice, folosite pentru activitățile sportive. În general, pentru a determina dacă un material este calitativ, este recomandat să îl atingi și să verifici textura și elasticitatea acestuia, dar și grosimea țesăturii.

  1. Brandul

Deși brandul nu influențează în mod direct calitatea hainelor, este binecunoscut faptul că anumite companii folosesc întotdeauna materiale de cea mai bună calitate, dar și tehnologii avansate care permit obținerea unor articole vestimentare excelente.

În plus, majoritatea brandurilor cu renume în industrie respectă standarde speciale de calitate și folosesc proceduri de verificare bine puse la punct, pentru ca toate piesele de îmbrăcăminte care ajung pe piață să fie impecabile. De multe ori, prețul acestor produse poate fi mai ridicat, însă, dacă ești din București, ai la dispoziție și locații care îți oferă reduceri substanțiale, precum magazinul outlet Calvin Klein din zona Militari.

  1. Cusăturile

Deși, de multe ori, cusăturile nu sunt analizate cu foarte multă atenție în timpul procesului de achiziție, acestea sunt un bun indicator al calității unui articol de îmbrăcăminte. Dacă vrei ca produsul pe care îl cumperi să își păstreze forma în timp și să fie cât mai durabil, verifică structura și rezistența cusăturilor.

Un produs calitativ va avea întotdeauna cusături perfect aliniate, îngrijite, fără fire care atârnă sau zone descusute. De asemenea, cusăturile trebuie să fie perfect plane și să nu existe zone în care materialul să pară încrețit din greșeală. Cu excepția cazurilor în care cusăturile sunt o parte esențială din design, acestea trebuie să fie cât mai subtile, dacă sunt plasate pe părțile exterioare ale hainelor.

  1. Căptușeala

Atunci când vorbim despre vestimentația de calitate, este important să ținem cont și de căptușeală, dacă aceasta există. Nu toate piesele de îmbrăcăminte au nevoie de dublură, însă de multe ori, aceasta este necesară pentru a oferi un aspect mai îngrijit sau pentru a prelungi durata de viață a obiectului vestimentar.

În general, îmbrăcămintea de calitate, precum rochiile, sacourile, jachetele structurate sau fustele, sunt căptușite cu țesături ce permit o utilizare mai ușoară, un plus de confort sau căldură, ori o durabilitate sporită. Este recomandat că materialul folosit pentru căptușire să poată fi curățat într-un mod similar cu țesătura principală a hainei, pentru ca îngrijirea să se facă mai ușor.

  1. Detaliile și accesoriile

Calitatea hainelor depinde într-o mare măsură și de accesoriile utilizate. Nasturii, fermoarele, buzunarele sau etichetele pot face ca obiectul vestimentar să fie practic și confortabil, sau dimpotrivă, greu de purtat.

Atunci când mergi la cumpărături, verifică întotdeauna dacă fermoarele pot fi utilizate cu ușurință, fără să se blocheze sau să prindă între dinți fibrele materialului. Hainele de calitate oferă, de obicei, un nasture de rezervă, în caz de nevoie. De asemenea, etichetele articolelor vestimentare de calitate nu provoacă disconfort și sunt plasate în zone în care sunt cât mai puțin vizibile.

Ține cont de aceste aspecte atunci când vrei să îți îmbogățești garderoba și îți va fi mult mai ușor să găsești piese vestimentare de calitate, pe care să le poți purta atât cât îți dorești. Pentru a observa cât mai bine calitatea produselor, este recomandat să mergi în magazinele fizice, unde poți verifica îndeaproape textura materialelor sau calitatea cusăturilor și a detaliilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *