Fără categorie

4 sfaturi simple ca sa protejezi sistemul imunitar al copilului

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

În lunil1 (1)e de iarnă, răspândirea virusului gripal este foarte rapidă atât printre preșcolari, cât și printre școlari. Copiii cu vârsta între 6 și 10 ani sunt predispuși să răcească până la de 10 – 12 ori pe an, spre deosebire de adulți, care pot răci în medie de 2-3 ori pe an.

Statisticile evidențiază faptul că aproape 42% dintre copii se pot îmbolnăvi în sezonul rece de gripă, iar 50% dintre afecțiunile acestei perioade sunt legate de aparatul respirator superior. 

Dacă obișnuiți să vă petreceți vacanța de iarnă departe de casă, trebuie să aveți în vedere că cel mic are nevoie de o protecție sporită. Riscul de a contacta o viroză este foarte mare în cazul copiilor, tocmai pentru că sistemul lor imunitar este fragil, iar organismul reacționează diferit la fiecare nou virus.

Simptomele care apar cu o frecventa ridicata in cazul copiiilor sunt obstrucția nazală, tusea, durerea de gât, însoțite adesea de creșterea moderată a temperaturii – semne ale rinofaringitei banale. Aceasta se poate complica cu o sinuzită, otită sau poate însoți o bronșită. Atunci când copilul este expus unui alt mediu decât cel cu care este deja obișnuit, poate deveni sensibil, alergic, iar aceste afecțiuni pot deveni agresive daca nu incercam sa pregatim din timp sistemul imunitar al micutilor”, susține dr. Florența Crețu, Specialist Ropharma. 

➡ Cum creștem imunitatea copilului în vacanță?

  1.  Alege îmbrăcămintea potrivită

Îmbrăcămintea trebuie aleasă în așa fel încât copilul să nu fie nici prea înfofolit, dar nici prea dezbrăcat, cu o atenție deosebită la mâini și picioare, care răcesc primele deoarece corpul pierde caldura pe la extremitati. Ideea principală este ca micuțul să nu transpire în exces, lucru care poate duce rapid la răcirea organismului.

  1.  Oferă-i o supă fierbinte pentru hidratare

Asigură-i energia necesară după plimbarea de zi cu zi cu ajutorul unei gustari, o ceasca de ciocolata calda, o supă. De asemenea, laptele fiert, ceaiul sau alte preparate lichide il ajuta sa-si controleze mai bine sistemul imunitar pentru ca hidratarea e esentiala in sezonul rece.

  1.  Spală copilul cât mai des pe mâini

Microbii responsabili de bolile respiratorii se transmit nu numai prin vaporii de aer expirat, dar și prin intermediul mâinilor, iar unele specii rămân si mai mult de 6 ore. De aceea, copiii trebuie învățați să se spele pe mâini cand vin de afara înainte de a mânca.

4. Întărește sistemul imunitar al copilului

Specialiștii recomandă o alimentație echilibrată care să contribuie la creșterea imunității organismului, în special prin aportul de fier, dar și o cură cu polivitamine care să completeze necesarul de minerale din alimentație în această perioadă.

➡  Activit Polivit Junior, aliatul tau pentru binele copilului tau

Lupta împotriva virozelor poate fi mai ușoară cu ajutorul unor suplimente alimentare, ce îi feresc pe cei mici de factorii externi și ajută organismul să se refacă, dacă răceala a câștigat deja o bătălie.

Activit Polivit Junior este un supliment alimentar destinat copiilor, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Acesta completează necesarul de vitamine și minerale din alimente în sezonul rece, în perioada de efort fizic și intelectual și în perioada de convalescență. De asemenea, vitaminele din compoziția acestuia au rol și în funcționarea normală a sistemului nervos, protejând împotriva oboselii și extenuării. Printre vitaminele și mineralele din compoziție se numără Vitamina A, C, D, E, K,B6, B12, Tiamină, Biotină și Calciul.

Pentru a obține cele mai bune rezultate se administrează câte 1 plic pe zi, pentru copiii cu vârsta între 3-6 ani și 2 plicuri pe zi pentru cei cu vârsta peste 6 ani.  Activit Polivit Junior este disponibil în Farmaciile Ropharma, conține 20 de plicuri pulbere, cu gust de fructe și fără conținut de zahăr. Se poate comanda și online, pe www.ropharma-healthcare.ro, la prețul de 10,79 lei.

Despre Ropharma

Ropharma este o companie românească producătoare de suplimente alimentare farmaceutice și parafarmaceutice, și dermatocosmetice, care dispune de două fabrici proprii, una în Chișinău și cealaltă în Târgu-Mureș și un lanț propriu de farmacii. Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial sau pagina de Facebook

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.