Divertisment, IT&C, Tineri

4.5G – Internet aproape de viteza luminii și o activare cu un proiect de gaming UNIC în România

Spread the love

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în sectorul de telecom și nu numai din România poate fi considerat o revoluție în sine. În primul rând, de astăzi Vodafone România oferă Supernet 4.5G. Și dacă 0.5G vi se pare puțin, acest 0.5 înseamnă mai mult decât puteați visa vreodată. Practic vorbim de viteze de download și upload de până la 800 Mbps pentru un smartphone comercial.

Această viteză îți asigură o conectivitate de cristal în operații de streaming video și o lățime de bandă precum o autostradă cu 50 de benzi din China. Noua generație de viteze de date mobile e mai mult decât viteză. E o nouă paradigmă de viață.

Și ca lucrurile să fie spectaculoase până la capăt, noua rețea a avut parte de testul suprem azi, 24 octombrie, ora 13 în Transfăgărășan. Practic, toți cei care și-au descărcat  jocul mobil  gratuit „RaceReady Vodafone” au putut să concureze live cu Titi Aur într-o lecție de condus defensiv pe Transfăgărășan. Am încercat și eu jocul dar pentru că nu am experiență când vine vorba de condus, am obținut un loc în primii o sută de șoferi amatori, ca să zic așa.

➡ Ce înseamnă Supernet 4.5G

 Supernet™ 4.5G este prima rețea mobilă care a demonstrat viteze în jurul valorii de 800Mbps utilizând un smartphone lansat comercial.

Comportamentul clienților a trecut printr-o revoluție în ultimii ani, iar preferința pentru experiențele video mobile este tot mai mare. Pentru a putea susține această revoluție, facem un pas înainte și oferim publicului larg Supernet™ 4.5G, dovedind astfel că rețeaua noastră este pregătită pentru viitor”, a spus Andrea Rossini, Consumer Business Unit Director, Vodafone România.

In imagini o discuție live cu ajutorul rețelei SuperNet 4.5G între Andrea Rossini și Titi Aur aflat la Bâlea Lac

➡ Pentru că o super rețea de internet avea nevoie de o super poveste pentru un super spot

Spotul TV pe care vi l-am oferit la începutul materialului este un colaj de frame-uri care surprinde o întrecere spectaculoasă între campionul de raliu Titi Aur, la volanul unui autoturism pe Transfăgărășan și gameri români care au concurat în timp real în cadrul jocului mobil, pe replica virtuală a traseului, prin intermediul conexiunii Supernet™ 4.5G. Clipul face parte dintr-o campanie integrată a VODAFONE ROMÂNIA sub genericul – „Rețeaua ta de viitor te susține cu viteză și securitate pentru experiențe de ultimă generație. Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?”.

Jocul „RaceReady Vodafone” este disponibil gratuit pentru telefoanele și tabletele cu sistem de operare iOS și Android.

Am stat și m-am gândit și am ajuns la concluzia că niciun brand nu a lansat o aplicație de gaming pentru o experiență live atât de autentică. Gamerii sunt obișnuiți cu tot felul de scenarii live pentru jocuri precum Counter Strike sau WarCraft, dar un joc de tip rally care să fie savurat la o asemenea amploare pe device-uri mobile, nu s-a întâmplat până acum.

Nu știu voi dar eu vreau să încerc noua rețea. Apropo de acest aspect, ca să te bucuri de toate beneficiile 4.5 G trebuie să ai un telefon în rețeaua Vodafone sau să-l aduci în rețea pentru a primii ultimele update-uri de software. Vorbim de device-uri mobile compatibile LTE 5G precum SAMSUNG GALAXY S8 și NOTE8, iPhone 8 și iPhone X dar și alte device-uri care suportă LTE 5G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.