Fără categorie

300 de copii din judetul Timis se pot juca in siguranta cu ajutorul Fundatiei Mereu Aproape si Vodafone Romania

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Copiii de la Școala Primară “Domino Servite” din Voiteg, județul Timiș, beneficiază de spațiu de joacă modern. Programul“Învățăm jucându-ne” se desfășoară în cadrul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară” dezvoltat de Fundația Mereu Aproape și Fundația Vodafone România și are ca scop crearea unui spațiu dinamic pentru învățarea prin joacă. “Ajută un sat. Schimbă o țară” face parte dinProgramul strategic de Investiție în Mediul Rural al Fundației Vodafone România care sederulează la nivel național.

Voiteg_1

Spațiul de 560 de metri pătrați din curtea școlii a fost transformat într-o zonă modernă pentru educație și mișcare prin amenajarea și dotarea cu echipamente și aparate de joacă. Cu ajutorul voluntarilor din comunitate – părinți, profesori, foști absolvenți ai școlii – a fost construit acoperișul din plăci termoizolante, a fost pus gazon, au fost montate tobogane, leagăne, trambulină, căsuță de lemn, placă cu pietre și bară pentru cățărat.

Orele de la școală sevor putea ține de acum înainte și în aer liber pentru că spațiul include și mese cu bănci. Activitățile educative din cadrul programului “Învățăm jucându-ne” au luat deja startul, copiii aflând de la dascălii lor cât de importantă este folosirea corectă și păstrarea în stare bună a tuturor echipamentelor de care beneficiază. Printre activitățile pe care le vor desfășura sunt ateliere de creație, competiții sportive și de dans, jocuri de mișcare, logică și coordonare.

Un loc de agrement acoperit și bine amenajat era “vital” întrucât copiii nu aveau unde să serecreeze în pauze, după cum a explicat prof. Lidia Veciuncă, director al Școlii Primare DominoServite, care adaugă:

A fost o zi deosebită pentru cei de la Domino Servite, a fost inaugurareaparcului de joacă. Pe ochii copiilor se putea citi emoție, entuziasm, bucurie, surpriză, așteptare,curiozitate și, mai presus, mulțumire. Socotesc că suntem o școală binecuvântată… unde segăsesc copii fericiți. Vă invităm să îi vedeți!

Programul strategic de Investiție în Mediul Rural al Fundației Vodafone România susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației, sănătății și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România.

Scopul proiectului “Ajută un sat.Schimbă o țară” este de a susține dezvoltarea comunităților prin construcție, renovare, dotare și implementare de programe educaționale, precum și de a combate excluziunea socială, abandonul școlar și analfabetismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *