Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social

3 MOTIVE pentru care blogul meu in blugi merita o cafea Jamaica Blue Mountain

Spread the love

Cafelim.ro este mai mult decat un magazin online, e mai curand o harta de „comori” pentru cei ce vor o poveste inainte de a gusta o ceasca de cafea. Este o platforma dedicata cunoscatorilor si amatorilor de cafea autentica, pentru ca aici gasesti legende inca vii la fiecare click.

Sa nu uitam ca savoarea unei cesti de cafea o face sa fie una dintre cele mai baute lichide din lume dupa apa. Si asta daca stam sa ne gandim la faptul ca pentru cafea oricum ai nevoie de apa 🙂 Dar putini sunt cei care stiu ca pe glob exista mai multi arbori de cafea ce produc peste 25 de tipuri si soiuri distincte de cafea si sute de plante si mii de combinatii.

Exista cafea cu note de caramel, cafea cu note de citrice, cafea parfumata, cafea medie, cafea tare prin esenta de cofeina pe care o strange.  Eu, am ales sa-mi gasesc corespondentul in…cafea. Si, dupa ore de cautari mi-am gasit „alter-EGO-ul”:

JAMAICA BLUE MOUNTAIN

➡ ORIGINEA ne uneste

JAMAICA BLUE MOUNTAIN  este o cafea cultivată în Insulele Caraibe, la altitudini ce ating si 2300 de metri. Specialiştii o consideră una dintre cele mai bune cafele din lume. Solul vulcanic bogat în fosfor şi azot şi clima cu precipitaţii constante sunt cheia acestui gust inconfundabil, cu totul excepţional. Perla din Jamaica e o cafea crescută printre nori şi de aceea se găseşte rar, ca orice lucru cu adevărat bun.

Presa in BLUGI e un blog construit de mine, un produs social media UNICAT si eu, ca sa exist am avut nevoie de parinti, iar ei, la randul lor au avut nevoie de parinti. Iar tatal tatalui meu, bunicul meu – Tica Daradan s-a nascut la Satic, intr-o cabanuta de unde dimineata, cand te trezeai, vedeai Piatra Craiului.

Ceea ce putini stiu este faptul ca de la cabanuta bunicului meu puteai sa ajungi la Vârful La Om din masivul Piatra Craiului, cea mai înalta creasta. Cunoscut și sub denumirea de Piscul Baciului,  acesta atinge înălțimea de 2.238 m. Exact aceeasi altitudine la care e cultivata cafeaua jamaicana.

➡ ESENTA ne cheama

JAMAICA BLUE MOUNTAIN este o cafea de esenta tare. Are un continut de cafeina ridicat (-Cafeină 1.34% ) si poate fi preparata in 4 MODURI :

 Filtru Espresso Moka In fuzie

 

PRESA in BLUGI e un blog de esenta tare, aproape 10 ani de blogging, peste 3500 de articole si este un produs care poate fi lecturat in 4 MODURI:

filtrarea informatiei pe diagonala – poti sa citesti doar fragmente din ce te intereseaza sau poti citi un text pe diagonala si sa pastrez ideea principala; – Blogging la FILTRU

poti sa citesti un articol rapid si sa te opresti, sa-ti vezi de drumul tau; – Blogging EXPRESS

poti sa stai sa retraiesti emotia din spatele articolelor, in special in zona de poezii si creatii; Blogging MOKA

poti sa asculti piesele din zona de muzica sau sa faci o infuzie de cateva interviuri; – Blogging infuzabil

➡ Numele ne striga

JAMAICA BLUE MOUNTAIN featuring BLUE JEANS BLOG :). Presa in Blugi si Adrenalina de la minutul 1:56

➡ Ce trebuie sa mai stii despre cafea?

In Romania ca si in Europa sau in alte state din lume, se gaseste cu preponderenta cafea Arabica sau cafea Robusta. Aceste soiuri se cultiva in special in America Centrala si de Sud, India si Africa. Ca si distributie geografica, peste 60% din tipurile de cafea care se produc pe glob sunt din gama Arabica, in timp ce restul de 40% se imparte intre Robusta, Liberica si Maragogype. Nu ai rabdare pentru o cafea de specialitate. Esti mereu pe fuga? Iti recomand atunci sa testezi de pe cafelim capsulele illy. Vorbim practic de illy iperespresso capsule.

La final, o piesa cu abur si aroma de cafea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *