Atelier de Idei, Social

3 Modalitati interesante prin care poti spori productivitatea angajatilor

Spread the love

        Eficienta este unul dintre lucrurile pe care le cautam fiecare dintre no iintr-un fel sau altul. Cu totii ne dorim sa fim cat mai eficienti in activitatile pe care le desfasuram, iar lucrurile nu sunt deloc diferite atunci cand aducem in discutie companiile. Angajatorii isi doresc personal foarte bine pregatit, care sa fie cat mai productiv in activitatile pe carele desfasoara pentru ca acest lucru aduce multiple beneficii financiare atat companiei, cat si angajatilor.

Eficienta la locul de munca insa este un lucru pe care trebuie sa il privim printr-un filtru destul de subiectiv avand in vedere ca eficienta poate fi definita diferit de la o companie la alta, in functie de nevoile acestora. A fi performant la locul de munca insa este un lucru care depinde atat de angajator cat si de determinarea angajatului. De foarte multe ori se crede ca rasplata este lucrul cel mai motivant atunci cand se vorbeste despre cresterea productivitatii, insa in realitate, desi acesta ocupa un loc important, exista totusi si alte aspecte ca ii pot motiva pe angajati sa isi desfasoare activitatea intr-un mod mult mai eficient.

Daca vorbim despre activitatile care presupun munca de birou, de cele mai multe ori eficienta in acest sens se afla in stransa legatura cu mediul in angajatul se afla si de accesul acestuia la materialele de care are nevoie in desfasurarea activitatilor specifice. Haideti asadar sa descoperim impreuna cateva dintre cele mai interesante modalitati prin care ai posibilitatea de a spori productivitatea angajatilor din cadrul firmei tale.

            Mare atentie la sistemele de iluminat

            Intr-o prima etapa, acest lucru poate parea total irelevant pentru productivitate, insa studiile de specialitate au aratat foarte clar faptul ca intre calitatea luminii utilizate in birouri si productivitate, exista o legatura destul de stransa. Din fericire insa, in prezent avem posibilitatea de a regasi cu mare usurinta corpuri de iluminat office, pentru ca lucrul de care ai nevoie este o lumina puternica, clara si cu o nuanta neutra ceea ce poate motiva angajatii si poate spori eficienta echipei. Iluminatul clasic isi indeplineste cu siguranta rolul de baza, insa lumina devine suparatoare si obositoare in timp, ceea ce va duce la o scadere a productivitatii.

            Asigurarea strictului necesar in ceea ce priveste activitatea desfasurata

            Pentru ca lucrurile sa decurga cat mai bine si activitatile sa fie desfasurate intr-un mod cat mai eficient, este esential ca angajatii sa aiba mereu acces la materiale de stricta necesitate care au legatura cu activitatea pe care o desfasoara. Spre exemplu, daca vorbim despre munca de birou, este esential ca acestia sa se poata bucura de scaune de birou cat mai confortabile, lucru care va contribui in mod direct la sporirea productivitatii. In aceasta categorie intra si alte produse menite sa asigure atat confort, cat si desfasurarea corespunzatoare a activitatilor specifice (obiecte de birotica si papetarie, consumabile, etc).

            Timp de relaxare si distractie, nu doar ore de munca

            Poate ca relaxarea sau cateva minute de distractie pot parea lucruri inadmisibile pentru multi angajatori, care tin cu orice pret ca programul de munca sa fie doar munca. Ceea ce nu realizeaza ei insa este faptul ca atunci cand se asigura un mediu placut pentru angajati, acest lucru duce la o crestere semnificativa a productiviatii, oricat de greu de crezut ar putea fi acest lucru. Deconectarea pentru cateva clipe de la activitatile care au legatura cu munca reprezinta un mod practic de relaxare, astfel ca dupa aceste mici pauze, reluarea activitatilor se va face intr-un mod mult mai productiv.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.