Fără categorie

2016 apartine USB-ului, iar la QuickMobile te bucuri pe bune de reducerea TVA-ului!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

La inceput a fost CUVANTUL, dar CUVANTUL zbura mereu si era volatil si mai inainte si mai incolo de CUVANT ramanea doar gandul, gandul uitarii. Erau, intr-adevar in primele triburi de hominizi cate un vraci, un batran invatat care tinea minte basme, idei, lucruri si le transmitea prin viu grai, dar daca el patea ceva se uita tot. Anii au trecut si prin perioada 30.000-10.000, oamenii au inceput sa scrie prin desene, imagini, idiograme lucruri din viata lor…

La inceput foloseau peretii pesterilor unde desenau scene de vanatoare. Mai tarziu se foloseau de unelte din silex cu ajutorul carora gravau pietre poroase precum creta sau piatra ponce pe care faceau diferite figuri geometrice sau zoomorfe…

Mai tarziu, mult mai tarziu, prin anul 3100, in zona Mesopotamiei, apareau primele inscriptii pe tablite de argila iar mai tarziu apar literele cuneiforme. Primele dovezi de scriere sunt tăblițele din zona orasului antic Uruk. Arheologii au gasit mici bucăți de argilă, aproximativ dreptunghiulare, care au gravate pe ele imagini simplificate de animale, plante, unelte – numite „pictograme” – precum și semne abstracte mult mai numeroase care au fost interpretate ca numere de catre unii specialisti.

De departe insa, Codul lui Hammurabi si Epopeea lui Ghilgames raman cele mai cunoscute lucrari scrise cu litere cuneiforme. Oarecum in paralel, potrivit unor istorici, in Egiptul Antic se dezvoltau hieroglifele, mai exact tot in jurul anului 3.000.

Ceea ce este fascinant la egipteni este suportul folosit de ei pentru scriere. Datorita conditiilor geografice, in Delta Nilului crestea din belsug o planta acvatica ale carei radacini lemnoase permiteau cultivatorilor sa o transforme intr-o pasta impletita din care se confectiona papirusul, unul dintre cele mai uzitate materiale de scris din Antichitate. Una dintre cele mai cunoscute carti ale antichitatii scrisa pe papirus egiptean este papirusul Harris care vorbeste despre faraonul Ramses al-III-lea si care a fost scris prin 1200 i.e.n.

A fost descoperit în anul 1855 in apropiere de Teba si are o o lăţime de 42 cm si o lungime de aproape 41 de metri, adica e lung pe cat e de inalt un blog de 10 etaje. La ora actuală Papirusul Harris se află la British Museum din Londra.

Dar au existat in perioada Antichitatii si regiuni locuite si dezvoltate din punct de vedere economic dar unde nu se putea creste planta din care se facea papirusul. Prin urmare, in paralel cu papirusul s-a folosit si pergamentul, suport de scris fabricat din pielea unor miei sau a unor iezi nenascuti. Si in Romania exista muzee sau locuri special amenajate unde pot fi gasite lucrari sau manuale vechi scrise pe tot felul de tipuri de pergament. Unul dintre aceste locuri este si Muzeul Prima Scoala Romaneasca din Brasov unde puteti gasi cele mai vechi scrieri romanesti transpuse pe pergament.

Intre timp, prin anul 98 e.n, in China apare hartia. Procesul de fabricatie a fost tinut secret o perioada indelungata, dar, in scurt timp secretul este aflat si hartia incepe sa fie imprastiata peste tot in lume.

In Europa ea ajunge tarziu si de abia prin anul 1150 avem prima fabrica de hartie. Ea apare in Spania si este adusa de mauri si de populatiile care veneau din Maroc si Tunisia. Prima carte tiparita pe hartie in Europa poarta numele de Incunabul si face referire la Biblia lui Gutemberg lucrare tiparita in 1455.

Deja de la inceputul secolului XVI hartia incepe sa prinda avant in toata lumea iar azi, de la peste 500 de ani de la prima lucrare tiparita, hartia a ajuns sa reprezinte unul dintre produsele de TOP in materie de consum si reciclare. Potrivit unor statistici, in SUA se consuma aproape 350 de kg de hartie pe cap de locuitor pe an iar in tarile din Europa consumul este la jumatate.

Mai mult decat atat, aproape jumatate din cantitatea de hartie consumata este folosita la tiparit de carti, reviste, brosuri, manuale, cotidiene, reviste, pliante, flyere si lista continua. Din cauza consumului inca mare la nivel mondial de hartie, ritmul de defrisare al padurilor creste de la an la an. Mai mult decat atat peste 40% din productia de lemn este destinata producerii de hartie.

Dar astazi avem solutia si o gasim si cu TVA redus la…QuickMobile. De la stick-uri la incarcatoare usb , de la tablete cu spatiu de stocare de 32 de GB, la smartphone-uri ultra slim. Si asta nu e tot. Acum gasesti la quickmobile device-uri care pot inmagazina pe 64 de gb sau 128 de gb materiale si hartii cat toata istoria scrisa a TERREI la un loc!

Eu deja m-am orientat catre un gadget Mipow cu patru iesiri USB ca sa-mi conectez stick-urile USB 3.0 si 4.0, tastatura wiFi, mouse-ul cu bluetrack tehnology. Am gasit sute de produse pentru dependentul din mine de tehnologie pe site si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale lui Blogatu pentru ca el mi-a vandut pontul cu preturile reduse.

Curios, am intrat si pe alte site-uri de profil gen cel.ro, evoMAG dar acolo,  nicio reducere, totul e o barat.

Eu ma duc la cumparaturi. Voi, ce mai asteptati? Aveti tot ce vreti la un click distanta, mai rapid de atat doar gandul mai circula!

[yasr_visitor_votes size=”large”]

0 gânduri despre „2016 apartine USB-ului, iar la QuickMobile te bucuri pe bune de reducerea TVA-ului!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *