Fără categorie

10 dovezi irefutabile care ti-ar fi facut viata horror daca nu se inventau policarbonatii

Spread the love

quote-Jamie-Chung-i-view-my-career-like-a-rubber-band-153499

PROLOG:

Ce sunt policarbonatii si cand avem nevoie de  Policarbonat & accesorii?

POLICARBONÁT, policarbonați, s. m. Rășină sintetică de tip termoplastic, polimer liniar al acidului carbonic. Practic vorbim de o substanta derivata din cauciuc, adica un derivat complex folosit in muuulte industrii. Dar sa incercam sa ne imaginam viata fara aceasta substanta miraculoasa.

COSMARUL….

Era dimineață. Așa incepe visul. Eram în camera în care sunt de 33 de ani, doar că pe birou NU era nimic din ce lăsasem seara. Nu era prelungitor de la priză, încărcător laptop, încărcător smartpone, smartphone, bicicleta mea în loc de cauciucuri avea role de cânepă întărită, nu mai aveam draperii la geam, salteaua din spumă poliuretanică era o bucată imensă de câlți și fân, pernele erau saci din cânepă umpluți cu puf de găină, pe jos ciment rece…Într-un colț în loc să am pantofii și adidașii aveam saboți din lemn. Totul părea kafkian.

articol_012_04

M-am panicat si am deschis dulapul. Surpriza! Nu mai aveam niciun tricou modern, nicio pereche de blugi, de pantaloni, de șosete, lenjerie intimă- NIMIC. În locul lor doar cămăși de cânepă precum sclavii din Africa de acum 300 de ani.

Am zis că poate am fost drogat și trebuie să joc un rol. M-am uitat în oglindă și am văzut că eram gol și în loc de boxeri purtam o bucată ponosită de pânză. Nu-mi venea să cred.

Am încercat să aprind lumina dar în locul unde erau întrerupătoarele era agățat un lampion de lemn și înăuntru o lumânare din seu de oaie.

Deshid ușa și încerc să intru în baie. Aici nimic nu era cum trebuie. Niciun robinet, nicio chiuvetă sau cadă. Era o cameră din ciment și în mijloc o copaie ruginită uriașă, un rezervor din aluminiu de doi metri plin cu apă pe picioare de lemn și un orificiu de unde deschideai apa ca să curgă în cadă. Nicio periuță de dinți, mașina de spălat dispărută…

3051572588_77c030f6a8

Am ieșit afară desculț, eram în stare de șoc. Arătam de parcă evadasem de la spitalul de nebuni. Pe stradă totul era dezolant deși Soarele ardea pe cer ca pentru o zi de toamnă. Mașinile aveau în loc de roți de cauciuc, cadre de lemn gros și straturi de canepă, ca atunci când bagi mai multe perechi de șosete și le faci cocoloașe.

Magazinile dispărute și doar panouri de lemn pe care scria cu creta – 500 de ani de când Columb a murit. Și atunci am avut epifania.

Înainte de seara cu coșmarul am citit brieful clientului Depozit Online de pe Blogal.

➡ #CaSăȘTII

Știai că….

Arborele de cauciuc poate atinge o înăltime de aproape 10 m?

Cauciucul natural este un produs care se extrage din latex. Prin creștarea scoartei arborilor de cuciuc (ex. specia Hevea braziliensis, care este principalul arbore producător de cauciuc din Brazilia), se colectează un suc lăptos sub forma unei emulsii numite latex?

➡ 10 dovezi irefutabile care ti-ar fi facut viata horror daca nu se inventau policarbonatii si derivati ai acestora

1. BOLILE cu transmitere SEXUALĂ s-ar fi înmulțit și lumea ar fi fost decimată

Știai că în secolul XV în Japonia se foloseau prezervative confecționate din pielea unui pește? În Europa se folosea o porțiune din mațul de la oaie dar ambele materiale se rupeau ușor și datorită modului de fabricare erau pline de microbi și cei care le foloseau contactau boli de piele sau alte boli. Astăzi toate prezervativele se fac din LATEX.

condom-dudley

2. Industria de automobile n-ar fi fost INDUSTRIE de automobile

Fără cauciuc, fără benzile transportoare, mașinile dacă se inventau, ar fi fost un lux, făcute din lemn și metal cu  roți din lemn sau metal. Un coșmar.  Ca și idee, Intre 65 % și 70 % din producția totală de cauciuc este folosită ca materie primă pentru producerea anvelopelor de mașini.

3. Igiena orală ar fi avut de suferit

Periuțele de dinți, ața dentară și multe alte echipamente sunt confecționate din derivați ai polimerilor, structuri atomice care se găsesc în latex. Dacă pentru periuța de dinți poți folosi și una cu mâner de lemn, pentru periaj nu poți folosi câlți sau cânepă. Și asta e doar un exemplu.

4. Doar haine din bumbac și cânepă dar cum ajungi la ele

Fără acril, poliacril, fibre sintetice și cauciuc sintetic multe din hainele noastre astăzi n-ar fi existat. Punct!

5. FĂRĂ SPORT, FĂRĂ FOTBAL, FARA EURO 2016 (Nu e ca si cand Romania ar fi mare branza la acest turneu)!

Ar fi dezastru la nivel mondial să nu poți să joci fotbal mai ales acum ca e Euro 2016. Ok, poți folosi o minge dintr-un cocoloș de haine dar nu se poate juca astfel la nivel de competiții. Nu mai zic de echipamentele sportive. HORROR!

Grave-Encounters-PG-13-Horror-Movies

6. Doar saboți din lemn, fără teniși și adidași

Are legătură deja cu cele afirmate anterior cu privire la sport și articole vestimentare.

7. FĂRĂ TELEVIZOR, LAPTOP, RADIO sau smartphone

Multe componente din cadrul electronicelor fine au în structura lor derivați din polimeri. Fie că vorbim de carcasă, butoane, husă de protecție, totul se învârte în jurul plasticului.

8. FĂRĂ CĂLĂTORII ÎN SPAȚIU

Nici nu mai ai nevoie de alte completări. Garniturile costumelor de astronauți și multiple compomente din costumul lor sunt confecționate din derivați ai cauciucului.

9. FĂRĂ CURENT ELECTRIC LA DOMICILIU

Toate prizele, cablurile, tot ce ține de curentul electric are legătură cu plasticul și derivați ai polimerilor și motivul e simplu. Plasticul este un prost conductor electric, este hidrofob, picăturile de apă nu stau pe structurile de plastic și cel mai bun izolant. HORRORRR!

SCREAM

10. FĂRĂ PLASTIC no…BLOGAL

Serverele, date centrele de internet, blogging-ul, totul are legatura cu lumea policarbonatilor într-un fel sau altul. Și, în încheiere, un material care o să te amuze teribil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.