Uncategorized

“Sanatatea din farfuria TA” – pentru ca totul incepe cu o nutritie corecta

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Our Score

Stresul, traficul infernal din aglomeratiile urbane, alimentatia de tip “fast-food” sunt elemente din viata noastra care ne pot dezechilibra hormonal, care ne afecteaza sanatatea.

Incercam diete recomandate de “prieteni”, cautam pe site-uri neverificate si riscam sa ne facem mai mult rau decat bine. Si atunci, care e solutia? Nu stiu sa va spun ce fac romanii din alte orase sau unde ar trebui sa se duca, dar eu am descoperit recent un loc care chiar m-a ajutat.

Recunosc ca am probleme cu greutatea, ca nu mai sunt la fel de suplu ca acum 10 ani cand am venit in Bucuresti, asa ca m-am decis sa fac o schimbare si am apelat la o clinica nutritie in Bucuresti.

Dieta-mediteraneană-preferata-nutriționiștilor-1024x683

De ce e importanta o alimentatie sanatoasa? O sa descoperim impreuna in urmatoarele randuri si vom intelege de ce avem nevoie de serviciile unei clinici de nutritie specializate.

 ➡ ALIMENTATIA DEZORGANIZATA – Un rau mai rau decat credeai

Conform studiilor medicale recente, aproape jumătate din populaţia adultă a României are hipertensiune arterială. De cele mai multe ori aceasta este descoperită în urma unor controale medicale. De aceea si la clinica Lotus-Med, primul pas este testarea pacientilor si oferirea de consiliere personalizata.

Ca si idee, tensiunea arterială ridicată, numită şi hipertensiune arterială, este o boală cronică de multe ori asimptomatică şi este caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale, ceea ce înseamnă că inima face eforturi să pompeze într-un ritm mai rapid pentru a împinge sângele prin vasele sanguine.

Atunci când se măsoară tensiunea arterială, aparatul indică două valori. Prima se referă la presiunea arterială sistolică (presiunea exercitată asupra vaselor sanguine la fiecare bătaie a inimii), iar a doua se referă la presiunea arterială diastolică (cea mai mică presiune exercitată asupra vaselor sau arterelor atunci când inima se relaxează între două bătăi).

Tensiunea diastolică mărită apare de regulă când în organism există diverse afecţiuni la nivelul arterelor, al inimii, al rinichilor sau al sistemului endocrin. Când tensiunea diastolică este mare, vasele de sânge nu reuşesc să se relaxeze între două contracţii (bătăi) ale inimii.

În general, tensiunea arterială mărită nu se manifestă prin simptome care să avertizeze pacientul, ci este descoperită în cadrul controlului medical. Există, totuşi, câteva semnale care ar putea atrage atenţia asupra modificărilor suferite de organism.

➡ Intre alimentatie si sange exista o legatura puternica

Există câţiva factori de risc ce pot duce la tensiune diastolică mare. În principal este vorba despre un stil de viaţă nesănătos, o alimentaţie defectuoasă ori anumite afecţiuni cornice. De ce creşte tensiuneă diastolică? Motive pot fi multe, însă de obicei vârsta, istoricul familiei, sedentarismul, obezitatea, rasa, stresul, consumul excesiv de sare, fumatul, consumul mare de alcool sau lipsa potasiului şi a vitaminei D influenţează în mod serios creşterea tensiunii diastolice.

Atunci când tensiunea arterială diastolică este mare, pot apărea diverse complicaţii. Dintre acestea, cele mai grave sunt complicaţiile neurologice (la nivelul sistemului nervos central) care pot provoca anevrism, hemoragie cerebrală.

Complicaţiile la nivelul inimii sau al vaselor de sânge pot duce la apariţia insuficienţei ventriculare stângă şi, implicit, posibil edem pulmonar acut. Anevrismul este întotdeauna periculos şi poate avea urmări fatale într-un timp foarte scurt.

➡ Clinica de nutritie LOTUS-MED te poate ajuta sa iti stabilesti un stil sanatos de viata

Trebuie specificat faptul că diagnosticul de tensiune diastolică mare se poate pune abia dacă valorile ridicate prezente la control se repetă de mai multe ori. În acest caz medicul va recomanda efectuarea unor teste suplimentare pentru a afla ce simptome a prezentat pacientul, care au fost cauzele ce au dus la respectiva situaţie, care au fost factorii de risc determinanţi.

Specialistii Lotus-Med au toate echipamentele necesare si expertiza de care ai nevoie pentru a fi descoperite problemele cauzate de o alimentatie nesanatoasa.

In marea majoritate a cazurilor tensiunea diastolică mărită indică o afecţiune renală, medicul va recomanda efectuarea unor analize de sânge şi urină complete, dar şi a unor investigaţii imagistice suplimentare amănunţite – electrocardiogramă, ecografie abdominală şi pielografie – pentru a determina dacă tensiunea diastolică mare a provocat afecţiuni ale ochilor, rinichilor sau inimii.

Medicii recomandă în primul rând modificarea stilului de viaţă. Renunţarea la tutun, alcool şi cafea, reducerea consumului de sare, eliberarea de stres, scăderea în greutate la persoanele supraponderale, activităţile fizice care să menţină organismul într-o bună condiţie (cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi) şi neapărat consumul de fructe, legume, cereale şi lactate cu cât mai puţine grăsimi sunt doar câteva dintre obiceiurile ce pot fi schimbate şi care pot duce la o îmbunătăţire a sănătăţii.

Miko Med

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *