Creatii, Divertisment, Tineri

Nu stiu voi, dar eu cand aud Vanilla Elephant ma gandesc la un desert exotic

Spread the love

Vanilla Elephant e una dintre cele mai noi retete disruptive pentru un desert ideal de festival – Electric Castle, Untold, Neversea, Summer Well. Inclusiv e un desert ideal pentru tot ce inseamna zona gourmet si Food Truck. Dar sa vedem de unde vine aceasta poveste cu Vanilla?

Vanilla Elephant – preludiul unei aventuri gurmande ?

Termenul provine de la planta cu miros plăcut din categoria mirodeniilor, din extractul căreia se face îngheţata de vanilie, fiind elemntul de bază al acestui desert. Practic Vanilla Elephant e o combinatie exotica, o combinatie erotica de fierbinte si rece. De aici şi conexiunea cu sexualitatea de bază a unui cuplu, cea de la care pornesc alte şi alte forme sexuale. Dintr-o altă perspectivă, se spune că culoarea albă a vaniliei este simbolică pentru sexul convenţional reprezentat în anumite credinţe de către un cuplu cu pielea albă, rasa caucaziană fiind cunoscută ca mai puţin excentrică.

Cel putin asa simt eu, asa empatizez eu cu produsul. Am avut prieteni familisti carora le-am arata fotografii si le-am explicat despre produs si ei s-au gandit instant la Elefantelul Dumbo din copilarie. Atat de mult m-au amuzat cu povestile lor despre Dumbo ca n-am rezistat sa nu caut un meme cu el 🙂

 

Deşi conceptul are în linii mari aceeaşi formă, există câteva diferenţe de percepţie în funcţie de culturi, subculturi sau individualităţi diferite. Pentru cuplurile heterosexuale din lumea occidentală, vanilla sex este asociat cu elemente tandre precum săruturi, mângâieri, emoţii. Cam asa si cu acest desert. Se savureaza incet, atent, usor. Se gusta zona fierbinte, se atinge zona rece, apoi poti sa te joci cu topping-ul de bomboane si ciocolata.

Si daca tot am intrat in zona de curiozitati, stiati ca florile de vanilie sunt polenizate doar de albinele mexicane si pasarile colibri?

Vanilia este o plantă tropicală cățărătoare, cu tulpina lungă, verde și cărnoasă, din care coboara lăstari ce înconjoară copacii, iar când este cultivată pe suprafețe întinse pentru lăstarii săi agățători trebuie montați stâlpi și copaci de sprijin. Albinele mexicane și păsările colibri sunt singurele vietăți capabile să penetreze membrana dură care separă pistilul de staminele plantei.

Aroma de vanilie provine de la păstaia în care se găsesc semințele, iar păstăile preparate sunt de culoare maro închis, lungi de aproximativ 20 cm, subțiri și striate. Păstăilor de vanilie le trebuie cam nouă luni pentru a se maturiza și sunt recoltate când vârfurile încep să se îngălbenească. Astfel, păstăile sunt mai întâi împachetate și supuse la temperaturi înalte, pentru a stopa procesul de fermentație. Apoi urmează un proces de uscare la soare ziua și umezire noaptea, alternativ, timp de câteva zile. La acest moment păstăile sunt închise la culoare, uleioase și maleabile. Extractul natural de vanilie trebuie să conțină doar două ingrediente: pastai de vanilie și alcool.

9 chestii complet noi despre…inghetata

1. Prima inghetata a fost facuta in China, in jurul anului 100, si continea gheata, lapte de bivolita, faina si camfor.

2. Inghetata era prezenta si in Grecia antica, iar Alexandru cel Mare consuma adesea un amestec de gheata indulcita cu miere si nectar.

3. Cornetul de inghetata a aparut din intamplare, in 1904, la un targ din St. Louis, SUA, cand un vanzator de inghetata a rugat un vanzator de waffe sa ii pregatesca niste cornete in care sa serveasca clientii. Prima inghetata pe bat a aparut in 1920.

4. Cea mai populara aroma de inghetata in lume este vanilia. Este urmata de aroma de ciocolata si cea de capsune.

5. Pe langa aromele clasice, producatorii de inghetata au scos pe piata si arome mai putin obisnuite: ardei iute, usturoi, bere, avocado, branza cu mucegai sau bacon (creatia lui Heston Blumenthal pentru restaurantul sau, The Fat Duck). (Dar aroma de marihuana exista, #intrebpentruunprieten)

6. Inghetata asa cum o stim azi a aparut abia in secolul XVII si se spune ca a fost inventata de Francesco Procopio. Era facuta din smantana, oua si zahar.

7. E nevoie sa lingi de 50 de ori o cupa de inghetata ca sa o termini 😀 (Depinde de limba fiecaruia, zic eu )

8. Cel mai mare cornet cu inghetata din lume a fost pregatit in Marea Britanie, la Gloucester, in 2012. Intreaga inghetata masura mai mult de 4 metri in inaltime si cantarea o tona. A fost nevoie de o luna intreaga ca sa fie inghetata la congelator. (Si oare cati oameni au mancat din ea?)

9. Cercetatorii au demonstat ca inghetata ne face mai fericiti. Asta pentru ca atunci cand mancam inghetata este activata o parte din zona frontala a creierului, asociata cu fericirea. (Cred ca stiu ce sa tin in frigider de maine )

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *