Atelier de Idei

Nicolae Comandatu: La Scoala de Soferi Drive School chiar inveti sa conduci, si conduci bine

Spread the love

Nicolae Comandatu are 42 ani si coordoneaza activitatea uneia dintre cele mai interesante Scoli Auto din Bucuresti. Nicolae are background ca sofer pentru demnitarii si oficialii din Guvernul Romaniei in perioada 2000 pana in 2013. In 2013 a simtit ca trebuie sa faca diferenta in piata de Scoli Auto si asa a aparut Drive School.  Cand nu coordoneaza activitatea scolii se ocupa de trasee offroad. Dar povestea in randurile care vin.

➡ Cum și când te-ai gândit sa infiintezi școala auto?

Asa cum ti-am spus, totul s-a intamplat in 2013. Am avut mai multi prieteni care ma tot rugau sa-i ajut cand aveam timp sa ii invat sa conduca. Eu pe atunci lucram ca sofer si cand aveam timp, aveam prieteni care, in loc sa apeleze la instructori pentru ca le era rusine sa le spuna ca le e teama sa iasa in trafic, la sens giratoriu, ca sa se obisnuiasca cu traficul apeleau la mine ,,de incalzire”.

Si atunci mi-a venit ideea sa fac o Scoala altfel, unde instructorii stiu sa comunice cu elevii, unde cursurile de teorie rutiera chiar se tin si unde elevii invata lucruri practice si interesante. Si cred ca am reusit pentru ca toate fotografiile de pe pagina noastra de Facebook cu elevi care iau permisul sunt reale. Sunt 100% autentice.

➡  Ce crezi ca ar trebui schimbat în legislație sau nu cu privire la codul rutier și școlile auto? 

Nu sunt un specialist in domeniu si nu pot sa dau sfaturi, dar din ce vad la televizor si inteleg de la colegii mei instructori, problema e de calibrare. Ar trebui ca elevii cursanti sa poata sa exerseze si miscari si condus la mai mult de 30-40 de km pe ora. In traficul din Bucuresti nu ai unde sa mergi cu mai mult de treapta a treia si aici e problema.

Elevii invata sa conduca defensiv, se obisnuiesc cu traficul si ajung apoi pe autostrada si prind gustul vitezei. Daca am avea mai multe bulevarde sau autostrazi si sa putem include in orele de condus si mersul pe autostrada. Dar in conditiile in care in toata tara avem doar 3 autostrazi, e mai complicat de aplicat asa ceva la nivel national.

➡ Ce recomanda Scoala ta Auto fata de concurenta. Care sunt atuurile?

Asa cum am spus si la inceput – Seriozitatea si dedicarea atat a instructorilor de strada cat si a profesorilor de legislatie rutiera. La noi lucrurile chiar se fac. Avem caiet de prezenta pentru toate activitatile. Instructorii au programul matinal tocmai pentru a face fata programarilor si a reusi sa multumeasca toti candidatii la carnet. Suntem flexibili si incercam sa ii ajutam atat cat tine de noi.

➡ Ce sfaturi ai pentru persoanele care mai au puțin și se pregătesc de examen?

Sa isi asume ceea ce stiu si sa invete sa comunice atunci cand nu intelegi s nu stiu. Nu se supara nimeni daca intreaba. Mai ales in trafic. Sa evite sa invete testele mecanic. Daca nu intelegi de ce ai raspuns bine la o intrebare, daca nu intelegi de ce te pune instructorul sa executi o manevra e grav. Pentru ca la examen politistul observa daca conduci mecanic si nu intelegi nimic din dinamica traficului. Mai bine intrebi de o suta de ori decat sa faci lucrurile ca robotul. Nu e de ajuns sa raspunzi corect la intrebari, poate pe unele le nimeresti, se poate intampla asta. E important sa intelegi, sa ai deductie logica, sa relationezi, sa faci corelatii.

➡ Un mesaj pentru cititorii presainblugi

Daca se pregatesc de examen, sa fie increzatori, iar daca n-au carnet si vor, ii asteptam cu drag sa vada cum facem noi Scoala de Soferi. Si ma bucur ca dintre atate scoli de soferi ai ales ca si tu sa incepi cursurile cu noi. Multumim.

PS: Pentru conformitate va las aceasta fotografie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *