Atelier de Idei

Moldova si povestile ascunse in legenda al celor mai frumoase case din lemn

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 4 Average: 4.5]

Atunci cand esti in situatia in care vrei sa-ti construiesti o casa, sunt foarte multe detalii de care trebuie sa tii cont, insa cert e ca esti nerabdator sa-ti vezi visul indeplinit. Datorita acestui lucru e important sa nu te grabesti si sa analizezi cu atentie fiecare aspect, unul foarte important fiind chiar materialul utilizat.

Cand incepi sa pui in executare un proiect de constructie al casei trebuie sa fii hotarat asupra acestui aspect, referitor la materialul folosit. Poti opta, asa cum de altfel o fac majoritatea persoanelor, catre o casa realizata din beton sau pentru una cladita din lemn, un material ce apare din nou in preferintele a tot mai multor oameni.

Realizarea unei case trebuie sa fie atent analizata. Va trebui sa te gandesti foarte mult ca atunci cand ai terminat-o sa fie si usor de intretinut. De asemenea, o casa trebuie sa fie facuta pentru a rezista o perioada cat mai indelungata de timp, nu-i asa? E una dintre cele mai importante investitii ale noastre si ne dorim sa ne bucuram de aceasta pentru tot restul vietii. In acest sens, casa realizata din lemn este optiunea pe care am preferat-o. In continuare va voi explica si de ce.

➡ Rezistenta foarte ridicata

Trebuie de precizat faptul ca structura unei case de lemn este mult mai usoara decat cea a unei case realizate din beton, motiv pentru care aceasta poate rezista deosebit de bine in cazul unor fenomene naturale de nedorit, ca de exemplu cutremurele.

Fiind usoara, foarte stabila si in general realizata din structuri prefabricate, aceste case din lemn au fost evident alegerea pe care am considerat-o ca fiind cea mai buna pe care o pot face.

➡ Durata scurta de ridicare

Imi doream sa ma bucur de casa cat mai repede, recunosc. Stii acel moment in care iti doresti ceva foarte mult si nu mai ai rabdare? Ei bine, amplifica-l de 10 ori si te vei regasi in starea pe care am avut-o eu. Pur si simplu am iubit cum arata proiectul. Tot ce mi-am imaginat era pus pe foaie si nu mai ramanea decat de executat.

Cu toate acestea, a trebuit sa colaborez doar cu specialisti, ceea ce va si recomand. Eu unul am preferat sa lucrez cu o echipa recunoscuta, mai exact cu Litarh, experti in realizarea unor case din lemn Suceava, cu numeroase proiecte finalizate cu succes si care arata exceptional.

Asa cum am mai mentionat si in ideea de mai sus, casele din lemn se realizeaza din structuri prefabricate si asta implica un efort mult redus fata de celelalte tipuri de constructii. Trebuie doar sa fie ansamblate cu atentie si te poti bucura de noua locuinta in doar cateva saptamani.

➡ Costuri mici de intretinere

Odata ce iti termini casa, iti doresti si sa te bucuri de ea la un pret cat mai decent, corect? Afla ca in cazul unei case costurile ce tin de incalzire pot fi cele mai ridicate, iar pentru asta trebuie sa acorzi atentie modului in care este izolata.

Din acest punct de vedere nu cred ca puteam nimeri un material mai bun decat lemnul. Pe timp de iarna pastreaza foarte bine caldura, iar vara ma bucur si de o senzatie de racoare. La astea mai pot adauga si aspectul pe care-l are, implicit mirosul imbietor, de parca as dormi in fiecare noapte in mijlocul naturii. E pur si simplu foarte relaxant.

Sa optez pentru o casa din beton cand ma pot bucura de toate aceste aspecte? Niciodata! Recomand cu mare drag casele realizate din lemn, insa atrag atentia ca mereu sa se lucreze cu profesionisti si sa se ia toate masurile de intretinere, in special cele impotriva insectelor daunatoare, respectiv de protectie impotriva incendiilor si totul va fi perfect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *