Fără categorie

In calatoriile mele am identificat multe modele de pardoseli, toate din acelasi loc!

Spread the love

Gata! Mai e un pic si se termina si primavara lui 2015! A fost un o primavara altfel! Si cand spun asta nu o spun neaparat cu detasare si relaxare. Cel putin, ultimele zile din aprilie au cantarit si cantaresc inca atat de greu ca niste roci mitice pe care Sisif le tot cara si pietrele se tot rostogolesc la vale. Doar ca in cazul de fata vorbim de pietre grele de amintiri colorate. Fiecare zi, fiecare clipa e o calatorie perpetua cu noi, prin noi, in adancul nostru. Am sa plec intr-o calatorie virtuala prin ce a fost primavara mea si ma voi opri la cateva repere de calatorie pentru voi si ce am descoperit ca si element constant peste tot pe unde am ajuns. Sa incepem sa desfasuram TIMPUL

STRAJA – judet HUNEDOARA

Statiunea Straja este situata in judetul Hunedoara, in apropiere de Petrosani, la o altitudine de 1445 m. Aici, in fiecare an are loc Cupa Veteranilor, o competitie de schi dedicata atat profesionistilor cat si amatorilor. In Straja exista 5 partii de schi dotate cu instalatii de transport, nocturna si tunuri de zapada artificiala.

Cum am ajuns acolo? Cu ajutorul super puterilor mele de blogger . Am stat la Vila ALPIN, locul unde mi-am redescoperit talentul de dansator si am avut timp sa colind putin imprejurimile.  Ce m-a impresionat ? Pardoseala de culoarea nucii pisate din living. Era usor de curatat si nu alunecai pe ea dar in acelasi timp puteai dansa linistit. Avea o textura foarte interesanta. Trecem mai departe. Am ajuns la crucea de la Straja, Crucea Eroilor, la Schitul din Straja si am avut sansa sa prind padurea vrajita de  Craiasa Zapezii. Brazii, ca niste domni martiali, isi tineau crengile verzi acoperite cu un strat fin de zapada, iar pe jos padurea se odihnea sub un ocean de omat.

Targu Jiu – judet GORJ

Din oras recunosc ca n-am vazut foarte mult, dar am vazut ceea ce ma interesa. Coloana Infinitului a lui Brancusi. O lucrare exceptionala pe care, recunosc, am admirat-o foarte de aproape:) Inaugurată la 27 octombrie 1938, coloana are o înălțime de aproape 30 de metri și este compusă din 15 moduli. Modulii erau numiți „mărgele” de către creatorul lor, Constantin Brâncuși. Denumirea originală era „Coloana recunoștinței fără sfârșit” și a fost dedicată soldaților români cazuti pe fronturile de lupta din Primul Război Mondial in zona Defileului Jiului. Si daca tot am vorbit de splendorile naturii, am vizitat si Defileul Jiului si m-am oprit la o pensiune parca rupta din cartile lui Nekerman, inauntru pardoseala din piatra cea mai buna si sursa de provenienta ? Un magazin oline dedicat pentru acest gen de produse.

Calimanesti – judet Valcea

Călimănești este un oraș situat în parte de nord-est a județului Vâlcea la poalele masivului Cozia din Carpații Meridionali. Orasul s-a dezvoltat pe ambele maluri ale râului Olt, la ieșirea acestuia din defileu si se afla localizat la 20 km de municipiul Râmnicu Vâlcea și la 80 km de municipiul Sibiu. Am ajuns acolo in aceasta vara intr-o vizita la o fosta colega de breasla. Si aici am servit o pizza la un restaurant care avea o pardoseala tot din piatra! Cred ca sunt la moda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *