Uncategorized

Cartile de azi, inspirate de ieri!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Our Score

Recent am avut sansa sa urmaresc pe net o intalnire a autorului romanului Charlotte, câştigător al premiului Renadout, cu mai multi cititori intr-o sesiune live pe skype si am avut o epifanie.

72e2de7f-dabf-4411-80a1-f4ba70b0c6c7

Astazi, indiferent ca vorbim de carti de medicina  cu trimiteri la elemente de medicina din tara noastra sau din lumea intreaga, sau ca vorbim de lucrari academice de medicina, de carti de medicina pentru studenti, de manuale de inginerie, de beletristica, totul acum se reduce la o librarie online unde poti interactiona in timp real cu autorii preferati.

Practic acum nu trebuie sa te mai deplasezi si poti sa ai cartile din lumea intreaga la un click distanta.

O astfel de experienta este  Books Express. Este locul unde am redescoperit cărțile in varianta unei librarii online. Este brandul care a devenit încet încet librarul personal al meu si a multor oameni interesanți, de cele mai diverse profesii, pasiuni și cu tot felul de proiecte. Și de la ei am învățat și mai mult.

librar22-768x256
Practic Books Express ofera o platformă personalizată cu rafturi în funcție de categoriile preferate, noutăți zilnice, newslettere cu promoții, recomandări și cataloage pline de inspirație iar proiectul #UnCapitolPeZi îți aduce direct în inbox lectură gratuită din cărți online de business și lifestyle.

Dar sa revenim la cartea amintita anterior. Portret al unei femei excepţionale şi evocare a unui destin tragic, Charlotte, adevărat succes de librărie, este povestea unei căutări. Un scriitor a pornit în căutarea lui Charlotte Salomon, artista care şi-a găsit sfârşitul la Auschwitz.

Copilăria tragică şi-o petrece la Berlin. Naziştii o exclud treptat din societatea germană. Dragostea arzătoare o trăieşte înainte de a lăsa tot şi de a se refugia în Franţa. Acolo îşi transpune spaimele, visele şi dorinţele în desene fascinante, pe care i le încredinţează medicului personal.

Din cioburile sparte ale istoriei şi din obsesia lui David Foenkinos s-a născut un roman al emoţiilor tari.

Premiul Renaudot (numit şi “Théophraste Renaudot”) este o distincţie literară creată în 1926 de zece critici de artă care aşteptau deliberările juriului premiului Goncourt. Premiul Renaudot, deşi nu este oficial legat de premiul Goncourt, este o completare a acestuia, laureaţii fiind anunţaţi în aceeaşi zi şi în acelaşi loc, în prima săptămână din luna noiembrie, la restaurantul Drouant din Paris.

➡ DESPRE AUTOR

DAVID FOENKINOS s-a născut pe 28 octombrie 1974 la Paris. A studiat literatura la Sorbona. Pasionat de jazz, a fost o vreme profesor de chitară. Romanul său de debut, intitulat Inversion de l’idiotie: de l’influence de deux Polonais, a fost publicat în 2001 la Editura Gallimard şi a câştigat Premiul François Mauriac. Au urmat apoi alte romane, tipărite la edituri prestigioase, recompensate cu numeroase premii şi traduse în treizeci şi cinci de limbi. Printre ele, Le potentiel érotique de ma femme (2004), En cas de bonheur (2005), Nos séparations (2010), Le petit garçon qui disait toujours non (2011), Je vais mieux (2013) şi Delicateţe (Nemira, 2013). Cărţile sale se bucură de un real succes de vânzări în Franţa. şi, prin traducerile româneşti şi-au câştigat numeroşi fani şi printre cititorii din România. Împreuna cu fratele sau Stéphane, David Foekinos a realizat adaptarea cinematografica a romanului sau La délicatesse, în care rolurile principale le revin actorilor Audrey Tautou şi François Damiens.

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *